God of War Ragnarok

– Vis litt faens respekt

God of War-sjefen og andre tar oppgjør med utålmodige fans.

Sony Computer Entertainment

Rykter om en potensiell datokunngjøring for God of War Ragnarok har skapt mye oppstyr den siste uka. For noen fans har spenningen tatt overhånd, og nå tar spillsjef Cory Barlog et oppgjør med det han anser som uakseptabel oppførsel fra enkelte.

Cory Barlog.
Sony

Torsdag fortalte God of War-utvikler Estelle Tigani at folk har sendt henne såkalte «dick pics» – eller penisbilder – med spørsmål om hun kan avsløre spillets slippdato. Ikke uventet fortalte hun at den taktikken ikke funker, mens Barlog gikk hardere til verks.

– Faen, tuller dere med meg nå? Jeg kan ikke tro at jeg må si dette, men ikke send penisbilder til noen på dette teamet, eller noen i denne bransjen for den saks skyld. De jobber livet av seg for å lage noe som dere kan ha det gøy med. Vis litt faens respekt, tordnet spillsjefen.

En annen Twitter-bruker foreslo at alt dette var insidere og journalister sin skyld, ettersom de avslørte Sonys skrotede planer om å avsløre slippdatoen denne uken. Det ville Barlog imidlertid heller ikke ha noe av.

– Ikke gjør det. Svaret er ikke å finne noen å skylde på eller å fokusere hatet sitt mot. Kanskje bare vis litt nestekjærlighet og begynn å behandle folkene som lager de tingene vi elsker med litt anstendighet og respekt. Dette er ikke et slag. Vi er ikke i krig. Vi prøver bare å lage og like ting sammen.

Barlog fikk blant annet støtte av Xbox-sjef Phil Spencer.

– Veldig godt sagt, Cory. Jeg gleder meg til å nyte God of War når det kommer ut. Og takk til deg og teamet for det utrolige arbeidet som går inn i å skape tingene vi elsker. Tusen takk, skrev Spencer.

Støtter Ron Gilbert

Uttalelsene kom i timene etter at utviklerlegenden Ron Gilbert stengte ned sin egen blogg etter personangrep knyttet til grafikkstilen i Return to Monkey Island. Også i den saken ba Barlog om at folk skulle skjerpe seg, mens Naughty Dog-sjef Neil Druckmann langet ut mot folk som kaller seg fans.

– Wow. Selv ikke koselige eventyrspill er trygge fra giftige «fans» som vet bedre enn de opprinnelige skaperne? Ron og teamet, fortsett å lage det dere har troen på. Det ser nydelig ut. Jeg er der på dag én!

Hva God of War Ragnarok angår sa Barlog i en annen Twitter-melding at spillet ikke er utsatt. Planen er altså fortsatt å lansere det senere i år, men teamet er ikke klart for å vise det frem riktig enda.

LES OGSÅ: Monkey Island-skaperen: – Gleden over å dele ting har forsvunnet »

Siste fra forsiden