Vivendi distribuerer romspillet Nexus

Vivendi kommer til å distribuere romstrategispillet Nexus: The Jupiter Incident (som tidligere har vært kjent både som Imperium Galactica III og Galaxy Andromeda).

Vivendi Universal og den nederlandske spillutgiveren HD Interactive har nylig kunngjort en avtale som gir Vivendi distribusjonsrettighetene til Nexus: The Jupiter Incident. Det er fortsatt HD Interactive skal stå for selve utgivelsen, og Vivendi får bare rollen som distributør (blant annet i Skandinavia). Spillet utvikles hos ungarske Mithis Games.

Vi er i starten av det 22. århundret, og utforskingen og koloniseringen av verdensrommet er monopolisert av flere enorme megakorporasjoner. Koloniseringen har tidligere foregått på fredelig vis, men nå har selskapene oppdaget noe som forstyrrer hele balansen mellom dem og fører til en storkonflikt. Du spiller den unge romkapteinen Marcus Cromwell og er fanget midt i konflikten.

Nexus er et romstrategispill som fokuserer på taktiske kampsituasjoner med små kampstyrker. Utviklerne selv kaller det en taktisk flåtesimulator, og forteller at det ikke minner om noe annet på markedet. Du kan kontrollere opp til ti romskip samtidig, og disse er svært detaljerte og kan skreddersys dine behov. Spillet inneholder en stor kampanje med 6 episoder fordelt på 30 oppdrag.

Spillet foregår i full 3D, og planeter og andre himmellegemer beveger seg slik de skal i virkeligheten. Grafikken er, som vanlig med spill i denne sjangeren, flott og inneholder en rekke spesialeffekter. Dessuten inneholder spillet mulighet for flerspiller.

Nexus: The Jupiter Incident skal etter planen lanseres i oktober i år. Her er fire helt nye skjermbilder:

Siste fra forsiden