Frost Giant Studios

Warcraft- og StarCraft-utviklere starter nytt spillstudio

Skal fokusere på strategispill.

Illustrasjonsbilde fra Warcraft III: The Frozen Throne.
Blizzard

En gruppe tidligere Blizzard-folk har gått sammen for å dra i gang en ny storhetstid for sanntidsstrategispill. Tirsdag kunne de avduke sitt nye studio, som går under navnet Frost Giant Studios.

Frost Giant skal sette sanntidsstrategi tilbake på kartet.
Frost Giant Studios

De to som leder an for frostkjempene er Tim Morten og Tim Campbell. Begge har lang erfaring innen sanntidsstrategi – Morten som produsent for både StarCraft II og Command&Conquer: Generals 2 og Campbell som spillsjef for Wasteland 3 og kampanjedesigner for Warcraft III: The Frozen Throne.

LES OGSÅ: Blizzard stanser videre utvikling av StarCraft II »

Forlot Blizzard for å satse på sanntidsstrategi

Med på laget er en haug med kjente fjes fra primært StarCraft II, og også Warcraft III: Reforged og Diablo IV. Som Morten forteller til VentureBeat var det ønsket om å få sanntidsstrategisjangeren tilbake på kartet som fikk overbevist alle til å ta turen over fra Blizzard.

– Muligheten til å bygge et helt nytt sanntidsstrategispill eksternt var for god til å gi slipp på. Men jeg tror samtlige av oss hadde mye forkjærlighet for Blizzard, som gjorde det til en vanskelig beslutning å dra, forklarer Frost Giant-sjefen.

Finansiell støtte fra selskaper som Bitkraft og Riot Games var med på å gjøre drømmen til virkelighet, og nå som katta er ute av sekken har utviklerne gått i gang med å stake ut en ny kurs for spillsjangeren de alle er så glade i. Med i kofferten har teamet godt over et tiår med kunnskap om og tilbakemeldinger fra fans, som sammen skal danne grunnlaget for det neste store sanntidsstrategispillet på PC.

Nye spillstudioer grunnlagt av Blizzard-veteraner har blitt en populær greie.
Mike Morhaime kunne nylig avduke spillselskapet Dreamhaven »

Siste fra forsiden