StarCraft II

Stanser videre utvikling av StarCraft II

Nå skal Blizzard fokusere på seriens fremtid.

Blizzard

Ti år etter lanseringen av StarCraft II har Blizzard sagt at nok er nok. Utvikleren stanser alt arbeid med nytt innhold til spillet. I stedet skal utviklerteamet nå fokusere på seriens fremtid.

Skal fortsatt støtte spillet

StarCraft II har fått flere utvidelser siden den opprinnelige lanseringen i 2010.
Blizzard

På sine nettsider forsikrer Blizzard om at utviklerteamet fortsatt vil støtte spillet. Serverne stenger altså ikke, e-sport skal fortsette som før og balanseendringer vil fortsatt rulles ut der det måtte bli nødvendig. Det påpekes imidlertid at det ikke kommer noen slik justering mot slutten av 2020, slik det har pleid å gjøre tidligere år.

Spillsjef Rob Bridenbecker erkjenner at beslutningen nok kommer som en skuffelse for de mange som fortsatt spiller StarCraft II. Han mener likevel at dette vil ende opp som en positiv ting for fans, ettersom teamet kan gå i gang med videreutvikling av serien.

– Vi vet at noen av våre spillere har gledet seg til noen av tingene vi nå går bort fra. Den gode nyheten er imidlertid at denne endringen gir oss frihet til å tenke på hva fremtiden holder – ikke bare for StarCraft II, men for hele StarCraft-universet, lover Bridenbecker.

Hvorvidt tenkepausen vil resultere i et StarCraft III eller om serien går i en helt ny retning gjenstår å se. Blizzard jobber ellers med Overwatch 2, Diablo 4, World of Warcraft: Shadowlands og mobilspillet Diablo: Immortal.

LES OGSÅ: – Kroken på døra for uannonsert StarCraft-skytespill »
LES OGSÅ: En spillbar versjon av StarCraft: Ghost dukket plutselig opp »

Siste fra forsiden