Starcraft II / Copa Intercontinental

«Snute» seiret i Mexico

Vant sin første Premier-turnering på fire år i helgen, og er mer eller mindre sikret plass i den globale WCS-finalen.

Jens «Snute» Aasgaard ble utstyrt med sombrero etter seieren i Mexico City.
Skjermbilde fra Twitch

Norges store Starcraft-profil Jens «Snute» Aasgaard har vært i en strålende form de siste månedene. Kun et par uker etter at han gikk av med seieren i den kinesiske turneringen NEO Star League 2016, og rundt 185 000 kroner, vant han natt til mandag sin andre store turnering for året.

Triumfen i Copa Intercontinental er hans andre seier i en Premier-rangert turnering. Sist 26-åringen fra Oppegård vant en slik turnering var helt tilbake i desember 2012, da han vant HomeStory Cup VI.

Les også: «Snute» tror på sluttspill i Kina

Imponerte mot god motstand

Det var et sterkt felt som «Snute» deltok i under helgens sluttspill. Hele fire spillere rangert blant de åtte beste i WCS-sirkuset deltok i turneringen. Nordmannen startet med å slå taiwanske Ke «Has» Yu Feng 3–0 i kvartfinalen på lørdag.

Jens «Snute» Aasgaard jubler etter seieren i Copa Intercontinental.
Skjermbilde fra Twitch

I semifinalen møtte Aasgaard på tøffere motstand mot den amerikanske Protoss-spilleren Alex «Neeb» Sunderhaft, som var rangert som tredje best på den internasjonale rangeringen før turneringen. Dette endte i nok en overbevisende
3–0-seier for «Snute».

Siste hinder var tyske Tobias «ShoWTimE» Sieber, som var en knapp favoritt før turneringen. Etter en spennende finale gikk nordmannen av med seieren med sifrene 4–2. I tillegg til omkring 150 000 norske kroner tar Snute også med seg 1000 WCS-poeng fra Mexico. Med disse poengene tar han over tredjeplassen på den internasjonale rangeringen, og er mer eller mindre sikret en plass blant de 16 spillerne som deltar i den globale finalen i Anaheim, USA om et par uker.

Siste fra forsiden