StarCraft: Ghost

En spillbar versjon av StarCraft: Ghost dukket plutselig opp

Nye videoer viser mer av Blizzards kansellerte actionspill.

Oppdatert 17. februar: En av videoene i artikkelen, som viste StarCraft: Ghost i aksjon på en Xbox 360, er blitt fjernet. Ifølge YouTube er det brukeren selv som har fjernet videoen.

Vi har oppdatert saken for å reflektere dette. Du kan fortsatt se litt av det lekkede spillet i videovinduet øverst i artikkelen.

Opprinnelig sak følger.

En rekke videoer og skjermbilder fra Blizzards kansellerte StarCraft: Ghost har de siste dagene gått sin seiersgang på nettet. Det hele stammer visstnok fra en tidlig Xbox-versjon av actionspillet, som har funnet sin vei ut i det fri.

StarCraft: Ghost ble utsatt på ubestemt tid i 2006, og fikk aldri se dagens lys.
Blizzard Entertainment

I videoen til høyre viser YouTube-bruker Leerz Meneses hvordan det lekkede spillet kjører helt fint på en Xbox 360, takket være konsollens bakoverkompatibilitet. Som han kommenterer er opplevelsen ganske rotete, noe som stemmer overens med at dette kun var en tidlig versjon ment for internt bruk.

Kort tid etter den første videoen dukket en annen opp fra Delso Bezerra, som du kan se øverst i saken. Denne skal visstnok stamme fra den samme versjonen av spillet, men her ser vi opplevelsen i litt bedre kvalitet.

Begge videoene viser et skytespill i den klassiske tredjepersonsmalen. Hovedfiguren – Ghost – kan snike og hoppe rundt, og benytter seg av ulike våpen og granater i kamp mot romvesener i ulike varianter.

StarCraft: Ghost ble opprinnelig avduket av Blizzard i 2002. Prosjektet ble imidlertid forsinket en rekke ganger, mens stadig flere utviklerstudioer kom og gikk. I 2006 ble spillet utsatt på ubestemt tid, og det skulle gå ytterligere åtte år før vi fikk den offisielle bekreftelsen på at Ghost var skrinlagt.

Blizzard skal visstnok også ha jobbet med et annet StarCraft-skytespill.
Ifølge rykter ble dette også droppet til fordel for andre prosjekter »

Siste fra forsiden