Warhammer Online kansellert

Etter over to år under utvikling er utviklingen av MMORPG-spillet Warhammer Online avsluttet.

Warhammer Online var et MMORPG-spill som foregikk i rollespilluniverset kjent fra Warhammer-spillene. Denne spillverdenen er langt mørkere enn de vanlige fantasiverdene slike spill foregår i, noe som gjorde at spillet stakk seg litt ut av mengden. Nå er det imidlertid kansellert, og besøker du spillets offisielle nettsted får du denne beskjeden:

- Det er veldig trist å måtte informere miljøet om at vi har bestemt å avslutte utviklingen av Warhammer Online. Dette har vært en svært vanskelig og smertefull beslutning, men den ble tatt etter en fullstendig gjennomgang av fremgangen til utviklingen av spillet, kostnadene per dags dato og fremtidige kostnader i forbindelse med prosjektet. Som et resultat av dette har både Games Workshop og Climax Development blitt enige i å avslutte utviklingen.

Beskjeden er skrevet av sjefen for Warhammer Online-prosjektet, Robin Dews. Han avslutter med å takke spillmiljøet:

- Jeg vil rette en personlig takk til alle menneskene som har fulgt med på utviklingen over de siste årene. Deres konstante støtte og entusiasme har betydd svært mye for oss.

Denne kanselleringen kom både plutselig og overraskende, og vitner om at MMORPG-sjangeren er blitt en av de mest kompetitive på markedet. Det er ikke lenge siden Microsoft kansellerte True Fantasy Live (Xbox) og Mythica, og Ubisoft har som kjent kansellert Uru Online og trukket seg ut av The Matrix Online.

Siste fra forsiden