Sniktitt

Wheelman

Vin Diesels ville comeback

Wheelman blander flere kjempespill sammen til en actiontung totalopplevelse.

LAS VEGAS (Gamer.no): Hollywood-stjernen Vin Diesel er en ivrig spillentusiast som mer enn gjerne låner sin egen skikkelse til spillprosjekter. Det så vi et godt eksempel på i solide Chronicles of Riddick – et av få tilfeller der spillet faktisk er bedre enn filmen det er basert på. Nå gjør muskelbunten en ny entré i den interaktive verdenen, denne gangen som Milo i Wheelman

.

Action i Barcelona

Vis større

Trailer: Wheelman

Stikkord:
  • action
  • spill
  • xbox 360
  • pc
  • playstation 3
  • racing
  • wheelman


Spansk action

I dette spillet er du på flukt fra mafiaen i USA og ender opp i Barcelona, et sted Vin Diesels figur kjenner godt fra sin brokete fortid. Den katalonske hovedstaden er infisert av flere kriminelle gjenger, og din jobb blir å sette disse opp mot hverandre. Dette gjør du gjerne fra førersetet i en fet bil, for det er elleville biljakter som er hovedfokuset til Wheelman.

– Vi forsøker å lage det ultimate actionkjørespillet. Her er det ikke bare kjøringen som er viktig, men også hvordan du bruker bilen som våpen, sier kreativ sjef hos utvikler Tigon Studios, Simon Woodroffe, til Gamer.no.

Utvikleren innrømmer at de har latt seg inspirere av titler som Grand Theft Auto og Burnout, men de ville lage sin egen vri på disse spillene. Derfor kan du bruke de mange bilene du får eller stjeler som effektive våpen. Du kan blant annet ta en 180 graders vending i sakte film og skyte sjåføren bak deg midt i panna. Videre kan du bruke bilen som bowlingkule mot fiender i tette bakgater. Målet er i det hele tatt at du skal ha full kontroll, selv når farten er sinnsyk og miljøene enda villere.

Vin Diesels Milo på plass i Barcelona.

Woodroffe forklarer:

– Du kan for eksempel flikke den analoge spaken til høyre, så går bilens bakende samme vei. Videre kan du bygge angrepskombinasjoner som i et vanlig slåssespill. Kontrollsystemet er intuitivt og det skal være enkelt for hvem som helst å komme i gang med, det er noe som savnes i flere lignende spill.

Du kan selvsagt skyte ut og gjennom vinduer, men det er ikke det som vil være hovedfokuset i Wheelman.

– Vi har alle standardvåpnene du forventer å finne i et actionspill, men det er virkelig bilkampene vi vil fokusere på, understreker Woodroffe.

Tigon Studios har skapt en åpen verden der du både kan frese rundt i en rekke kjøretøy, samt bruke apostlenes hester om behovet melder seg.

Det spares ikke på effekter når det kollideres i Wheelman.
Les også
World of Warcraft fyller fem år

– Prinsippet er at du skal kunne kjøre hvor som helst i et levende og pulserende Barcelona. Hvis du ønsker det kan omtrent 20 prosent av spillet fullføres til fots, men i trange gater kan du like gjerne bruke motorsykler, sier den kreative sjefen.

– Men hvorfor Barcelona?

– Vi elsker Barcelona. For det første er det ikke i USA, noe som var viktig for oss. Videre har byen mange interessante gater og byen er helt unik utseendemessig. Det er en ikonisk by.

Snut er ut

Når biljaktene blir ville og våpenbruken hard vil det naturlig nok få konsekvenser. Barcelona i dette spillet har nemlig et realistisk trafikksystem, samt fotgjengere som ikke forventer å bli most av en bil rundt neste hushjørne.

Skyting ut av vinduer er alltid populært.

– Dette handler ikke om å drepe uskyldige mennesker, og da skal det svi litt om du faktisk gjør det. Derfor har vi et avansert politireaksjonssystem. Du samler poeng for hver gang du gjør noe galt og flere poeng betyr stadig strengere reaksjoner fra politiet mot deg – akkurat som i Grand Theft Auto, sier Woodroffe.

Dessverre blir det ikke mulig å kjempe over nett i Wheelman, ei heller å leke politi og røver mot venner fra Langtvekkistan.

– Wheelman er et dedikert enspillerspill med åtte til ti timers innhold. Vi har valgt å droppe flerspiller, men hvis spillet blir en suksess kan det hende vi tar det med neste gang, forteller Woodroffe.

Vi loves også at historien skal være av det heseblesende og actiontunge slaget. Her skal spilleren bli tatt med på en spennende og interessant reise i Barcelonas gater.

Man kan også hygge seg med en liten spasertur i Wheelman.

– Vin Diesel er som Clint Eastwood i A Fistful of Dollars i dette spillet. Han blir sendt til Barcelona for å undersøke en konspirasjon og ender til slutt opp med å sette tre kriminelle gjenger opp mot hverandre. Vin selv hjalp oss med å lage den spennende historien til spillet, sier Woodroffe, som selv var skeptisk til samarbeidet med Hollywood-kjendisen:

– Vin er en skikkelig gamer, uten tvil. Under utviklingen spilte vi blant annet Dead or Alive mot hverandre, og han knuste meg grundig. Han har bidratt med råd når det gjelder mellomsekvenser, men har også kommet med tips til spillmekanikk. Jeg trodde et slikt samarbeid ikke ville gå, men det har fungert bra.

– Men det er vel ikke ideelt med en slik ekstern partner, som hele tiden har en mening?

– Det oppstår alltid problemer i slike situasjoner, men vi arbeidet oss ut av slike kniper. Når man har så mange som virkelig er lidenskapelig opptatt av det de driver med, blir det jo alltid konflikter uansett.

Sivile sjåfører bør passe seg.

Det skal også komme film av Wheelman etter hvert, med Vin Diesel i hovedrollen, selvsagt. Slik sett tar man kanskje det hele i riktig rekkefølge. Få ut et godt spill først, så får heller en eventuell slapp film floppe senere.

Konklusjon

Wheelman er kanskje det mest lovende spillet vi kikket på under Midways Gamer's Day i Las Vegas forrige uke. Tittelen virker å være et Driver på høygir, med tonnevis av action – da spesielt mens du kjører. Det er interessant at du kan bruke bilen som våpen i et levende og visuelt slående Barcelona. Hvis historien er like bra som actionelementene kan dette bli et spill midt i blinken for fartsglade spillere. Dessuten får du ikke tøffere hovedpersoner enn Vin Diesel. Stjernen passer perfekt i et skikkelig Hollywood-spill.

Wheelman kommer på Xbox 360, PlayStation 3 og PC i slutten av september i år.

Siste fra forsiden