– Wii er et virus

Epic-sjef sier hva han mener

Mike Capps, president hos Epic Games, beskriver Wii som et virus.

Folkene hos Epic Games er ikke redd for kontroversielle uttalelser, og nå har selskapets president, Mike Capps, ertet på seg en haug av Wii-tilhengere etter å ha sagt sin mening om systemet i et intervju hos IGN.

Epic vil neppe lage Wii-spill med det første.

– Det er et virus. Du kjøper Wii, og spiller med vennene dine, og de sier «wow, dette er så kult! Jeg må kjøpe en slik». Så slutter du å spille etter to måneder, mens de kjøper Wii etter å ha sett den hos deg. Etter hvert slutter de å spille, men da har de allerede vist den til noen andre, som har blitt inspirert til å kjøpe. Og så videre.

Han fortsetter:

– Alle jeg kjenner eier wii, men ingen av dem bruker den. Selvsagt er det en rekke folk som virkelig elsker systemet, men jeg venter fortsatt på det spillet som vil få meg til å ville spille Wii igjen. Kanskje det blir Wii Fit.

Capps utelukket også at Epic noensinne ville lage spill for Wii.

– Nei, vi ser fremover, ikke tilbake. Det er mer fornuftig for oss å investere i nestegenerasjonsteknologi. Jeg ser ikke hvordan vi skal kunne lage en motor som er basert på «shaders» og «materials» på maskinvare som ikke støtter «shaders». Wii er omtrent like vanskelig som PSP for oss.

Siste fra forsiden