Wii er lansert i Norge

Endelig er Wii sluppet på det norske markedet. Men når dere leser dette er butikkene sannsynligvis utsolgt.

19 dager etter USA og nesten en uke etter Japan var det i dag klart for europeisk og norsk lansering av Wii, den nyeste konsollen fra Nintendo. Den største nyheten med Wii er kontrolleren, som måler aksellerasjon i alle retninger, samt rotasjonsaksellerasjon. Det betyr at vi får en helt ny måte å spille spill på. Der du tidligere trykket på knapper for å svinge et sverd eller en tennisrackert, beveger du i steden armen slik du ville gjort om du holdt utstyret i dine egne hender. På samme måte kan du slåss, fiske eller skyte med pistol.

Kø utenfor Platekompaniet i Bogstadveien ved midnatt.

Hvor mange maskiner som ble tilgjengelig på det europeiske og norske markedet i dag er fortsatt uvisst, men pågangen var i likhet med USA og Japan enorm. Den norske Nintendo-importøren Bergsala forventer å få én leveranse til før jul, sannsynligvis rundt 12-13. desember. Men for øyeblikket vet de ikke hvor mange nye maskiner det er snakk om.

Platekompaniet i Bogstadveien var en av flere butikker i Oslo som hadde nattåpent. Der hadde over 100 mennesker stilt seg i kø for å sikre seg en av de 65 maskinene de hadde fått inn. Også Free Record Shop på Egertorget i Oslo åpnet dørene ved midnatt, men kun tyve maskiner var tilgjengelig.

De fleste andre butikker åpnet ikke dørene før fredag morgen, men enkelte kunder valgte å stille seg opp med soveposer, varmt tøy, mat og drikke allerede torsdag ettermiddag. På Lefdal Elektromarked i Sandvika fikk de inn 30 maskiner, men her var ikke pågangen like stor som andre steder, så selv de som kom diltende klokken ni på morgenen fikk maskin.

På Elkjøp i Halden dukket førstemann opp klokken seks i dag tidlig, men butikken hadde kun ni konsoller for salg, og alt for få eksemplarer av det spillet de aller fleste ønsket seg; The Legend of Zelda: Twilight Princess. Det var også mangel på tilbehør, så de fleste måtte dra skuffet hjem.

Sammen med selve maskinen slippes det rundt 15 spilltitler i dag, deriblant The Legend of Zelda: Twilight Princess, Red Steel, Tony Hawk's Downhill Jam, Call of Duty 3, Super Monkey Ball: Banana Blitz, Need For Speed: Carbon og Rayman Raving Rabbits. Innen desember er over, vil rundt 24 spill være på det norske markedet.

Ivrige Wii-kunder utenfor Elkjøp på Carl Berner klokken 01 natt til fredag.

I løpet av årets siste uker blir i tillegg 36 Virtual Console-titler tilgjengelige. Dette er gamle Nintendo-spill som kan lastes ned med såkalte Wii Points, som man kjøper seg i butikken. Allerede i dag kan 16 gamle Nintendo-spill til NES, Super Nintendo, Nintendo 64, Sega Mega Drive og Turbografx lastes ned, inkludert spill som Super Mario 64, F-Zero, Donkey Kong Country, Mario Bros, The Legend of Zelda, Sonic the Hedgehog, Golden Axe, Altered Beast og Dungeon Explorer.

I løpet av desember vil det også bli mulig å lese surfe på nettet via en innebygget Opera-nettleser. 20. desember slippes et værmeldingssystem, som lar deg se hvordan været er hvor som helst i verden, og 27. januar blir en nyhetskanal gjort tilgjengelig. Denne vil vise lokale nyheter over hele verden.

Anmeldelser av lanseringsspillene til Wii kan ventes her på Gamer.no i tiden fremover. For mer informasjon om Wii, anbefaler vi en titt på vår tidligere dekning.

Siste fra forsiden