Wii får japansk lanseringsdato

Nintendo har kunngjort den japanske lanseringsdatoen og prisen for Wii, samtidig som New York Times har kommet med en dato for den nord-amerikanske lanseringen.

Den japanske konsollprodusenten Nintendo har nå holdt en pressekonferanse hvor de har kunngjort detaljene om den japanske lanseringen av Wii. Konsollen skal etter planen lanseres 2. desember i Nintendos hjemland, og den vil koste 25000 yen (omtrent 1400 norske kroner). Konsollen vil lanseres med 16 spill fra ti utgivere, og prisen varierer fra 4800 yen (267 kroner) til 6800 yen (379 kroner).

Nintendo Wii

Nintendo røpet også at de vil ha 30 nedlastbare retrospill tilgjengelig ved lansering, og 60 nedlastbare spill før året er omme. NES-spill vil koste japanerne 500 yen (27 kroner), SNES-spill vil koste 800 yen (44 kroner), mens N64-spill vil koste 1000 yen (55 kroner). Nintendo fortalte også at det vil koste japanerne 3800 yen (211 kroner) for ekstra kontrollere.

Samtidig som Nintendo kunngjorde detaljene rundt den japanske lanseringen av Wii, har den amerikanske avisen New York Times snappet opp det som ser ut til å være den offisielle informasjonen om lanseringen i Nord-Amerika. De forteller at Wii vil lanseres 19. november, og at det vil være over 25 spill tilgjengelige ved lansering.

Den amerikanske Wii-prisen skal visstnok ligge på 250 dollar (ca. 1640 kroner), og med på kjøpet får amerikanerne Wii Sports. New York Times forteller også at spill fra Nintendo selv vil koste 50 dollar (cirka 330 kroner) i USA, og at nedlastbare spill koster mellom 5 og 10 dollar. Amerikanerne vil også få omtrent 30 nedlastbare retrospill ved lansering, i følge New York Times.

Artikkelen hevder også at Wii vil komme med mulighet for å surfe på nettet, noe som ikke er særlig overraskende med tanke på at den norske nettleserprodusenten Opera i lang tid har profilert Nintendo Wii på nettstedet sitt. I tillegg til å surfe på nettet, vil konsollen også ha mulighet til å vise familiens digitale bilder, og brukere vil kunne benytte seg av interaktive nyhets- og værmeldingskanaler.

Wii Sports
Nintendo

Reggie Fils-Aime fra Nintendo forteller New York Times at de inkluderer slike tjenester for å utvide markedet, og at de ikke ønsker å komme med en konsoll som kun appellerer til kjernespillerne. Fils-Aime sier også at både prisingen og mengden konsoller på markedet representerer et forsøk på å nå ut til det brede markedet, ikke bare de som allerede er gamere.

Nintendo skal ha en europeisk pressekonferanse i London i morgen, hvor de forhåpentligvis forteller hvilke planer de har for den europeisk lanseringen av Wii. Gamer.no vil være til stede i London, og vil selvsagt være på pletten med all informasjonen du behøver. Vær oppmerksom på at de europeiske prisene på spill og tilbehør etter alt å dømme vil være noe høyere enn de japanske og amerikanske prisene.

Mens dere venter på informasjon om den europeiske lanseringen, kan dere ta en liten titt på en morsom videopresentasjon av spillene til Nintendo Wii. Her får vi se alt fra Red Steel til Wii Sports, og vi får også glimt av noen til nå uannonserte spill, som dykkerspillet Forever Blue.

Nintendo har også lagt ut en omfattende presentasjon av Wii på det japanske nettstedet sitt (med både videoer og bilder). Den er på japansk, men viser blant annet hvordan man kan surfe på nettet og hvordan vennelistene fungerer. Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette når Nintendo presenterer det på engelsk.

Oppdatering: Nintendo har nå bekreftet at informasjonen fra New York Times stemmer.

Siste fra forsiden