Wii ikke sonefri likevel?

I forrige uke hevdet Nintendo-representanter at Wii kom til å være sonefri. Nå ser det ut som dette var feil.

Ulempen med å bo i Europa er at konsollspill har en tendens til å komme hit sist. I tillegg koster de ofte mer her til lands enn de gjør i andre deler av verden, og i tillegg er det alltid en haug av spennende titler som aldri ser en europeisk lansering i det hele tatt.

For mange har løsningen vært å importere, men dette krever som oftest modifiserte konsoller, etter som europeiske spill kodes til å kjøre på europeiske konsoller, amerikanske spill på amerikanske konsoller, og så videre. Derfor var det mange som håpet at Nintendo skulle droppe regionkodingen på Wii, slik at det ville bli mulig å spille spill fra hele verden på en og samme (umodifiserte) konsoll.

Disse fikk en god nyhet i forrige uke, da Perrin Kaplan fra Nintendo of America fortalte at ingen av Nintendos Wii-spill ville komme med soneinndeling, og kunne spilles hvor som helst, uansett om de er kjøpt i Asia eller Amerika. Om tredjeparts-utgivere ville la spillene sine være sonefrie eller ikke skulle være fullstendig opp til dem. Kaplans utsagn ble også bekreftet av en annen Nintendo-representant.

Dessverre viser det seg at Kaplan og kompanjongen hennes etter alt å dømme tok feil. GamesIndustry.biz har snakket med Nintendo of Europe, som fortalte at Wii kommer til å være regionlåst. En enda klarere beskjed kommer fra en amerikansk Nintendo-representant som har vært i kontakt med nettstedet Joystiq:

- Vi har hørt mange motstridende rapporter fra mange folk der ute, men kan fortelle dere at Wii vil bli regionlåst, og det samme vil all programvare fra Nintendo.

Siste fra forsiden