Wii-kontroller med kamera?

Et offisielt faktaark om Wii avslører spesifikasjoner og funksjonalitet for den spennende kontrolleren.

Nettstedet IGN har fått tak i et dokument som gir svar på mange av spørsmålene rundt om den kommende Wii-kontrolleren. Vi får blant annet vite at pekeenheten vil benytte seg av vanlige AA-batterier (som i Xbox 360-kontrolleren). Batterilevetiden vil ligge på rundt 60 timer hvis kun aksellerasjonsfunksjonaliteten som er i bruk. Med siktemekanikken i aktivitet halveres batterilevetiden til 30 timer.

Men den mest spennende informasjonen i dokumentet er at kontrollen visstnok skal fungere som et øye. Vi blir fortalt at styreenheten kan samle inn data fra koordinatene 0-1023 på X-aksen og 0-767 på Y-aksen. Nintendo har ikke fortalt hva man har tenkt å bruke dette til.

Videre blir vi informert om at sensoren, som skal plasseres over eller under fjernsynet, er 20 cm lang. Denne enheten kommuniserer med Wii-konsollen via Blåtann-teknologi og 2.4 GHz-bånd. Signaler blir deretter sendt videre til TV-en. Etter konfigurasjon etter førstegangsbruk blir det naturlig å sikte på TV-en, ikke sensoren.

Kontrolleren skal også inneholde 6 KB internminne, men det blir ikke gitt detaljer om hva dette minnet skal brukestil. IGN har spekulert seg frem til at det kan ha noe med den innebyggede mikrofonen eller lagring av kontrolloppsett å gjøre.

Lyssignaler på kontrolleren vil fortelle brukeren hvilken spiller han er. Hvis du har kontrollen over spiller 1, vil lyset lengst til venstre aktiveres. Er du spiller 2, aktiveres lyset nest til venstre, osv. Gjenværende batterilevetid vil også signaliseres via antall blinkende lys når du starter opp kontrolleren. Vi antar at batteritiden også blir tydeliggjort underveis i spillingen, selv om dette ikke fremgår i artikkelen til IGN.

Wii-kontrollen har forøvrig støtte for ristefunksjon, men ristestyrken varierer visstnok ikke. Utviklere må skru ristingen av og på underveis i spillet for å skape en sterkere og mer intens effekt.

Nintendo of Amerika ønsket ikke å kommentere inneholdet i dokumentet:

- Det er mange detaljer om konsollen som vi har bekjentgjort, og det er fortsatt mye å lære. Men Nintendo kommentererer ikke rykter og spekulasjoner, forteller en PR-ansvarlig til IGN.

Offisielt har Nintendo sagt at Wii skal slippes i butikk i løpet av årets siste kvartal. Analytikere hevder riktignok at konsollen kan komme tidligere.

Siste fra forsiden