Wii-lansering i september?

Wii er allerede i produksjon, og kan havne i butikkene allerede mot slutten av september, mener analytiker.

Tidligere denne uken ble det kjent at barneutgaven av Sports Illustrated gikk ut med 6. november som slippdatoen for Wii – Nintendos kommende neste-generasjons konsoll. Til tross for at Nintendo offisielt står fast på en utgivelse i løpet av årets siste kvartal, har P.J. McNealy – en analytiker i firmaet American Technology Research – kommet frem til at maskinen kommer i salg i oktober, men kanskje også allerede sent i september.

McNearly underbygger dette med at Wii er i produksjon nå, og i og med at det tok Microsoft 69 dager fra produksjonen av Xbox 360 startet til maskinen var i salg, ville det være mulig for Nintendo å gjennomføre det samme. Flere anonyme med informasjon fra innsiden av bransjen støtter McNearlys påstander.

En artikkel i CNN Money gjør for øvrig et poeng ut av at Nintendo, med unntak av GameCube, aldri har lansert sine konsoller så sent som i november. NES debuterte i USA 18. oktober 1985, mens Nintendo 64 havnet i butikkene 29. september 1996. PlayStation 3 kommer i salg 17. november, og Nintendo vil få et godt forsprang om de kaster seg ut i markedet med sin rimelige Wii halvannen måned før dette.

Vi regner med at det ikke er lenge før Nintendo selv går ut med en offisiell kunngjøring om slippdatoen og den endelige prisen på Wii.

Siste fra forsiden