Wii lansert i Japan

Nintendos nye hjertebarn er nå lansert – og utsolgt – i Japan.

Den japanske konsollgiganten Nintendo har nå lansert Wii i hjemlandet sitt, og det kommer vel ikke som noen spesielt stor overraskelse at lanseringen var en kjempesuksess. Selskapet skal ha hatt cirka 400 000 konsoller klare for lanseringen, og det ser ut som alle sammen har funnet veien hjem til japanske gamere.

Nintendo planlegger å legge ut 600 000 ekstra konsoller for salg før jul, men takket være en storstilt reklamekampanje og generelt høye forventninger til Wii, er det lite sannsynlig at disse får ligge særlig lenge i butikkhyllene. Etterspørselen er nemlig enorm, og det ser ikke ut som Nintendo klarer å dekke den på en stund.

De store spillbutikkene i Tokyo rapporterte om køer på over 1000 gamere allerede før de begynte å dele ut billetter for å kontrollere køene. Ved Bic Camera i Tokyo ble køen stoppet på 1500 gamere, men til gjengjeld virket det som alle de som fikk plass i køen også fikk mulighet til å kjøpe Wii.

Her i Norge lanseres Wii på fredag, og med tanke på at Nintendo kun har en begrenset mengde konsoller å tilby norske kunder, kan det snart være lurt å finne frem soveposen om du vil sikre deg en Wii. Flere kjeder har gitt uttrykk for at de er misfornøyd med antallet konsoller de har fått til lansering, så sjansene er store for at de fleste butikkene her til lands blir utsolgt få minutter etter at de har åpnet.

Siste fra forsiden