Wii slår konkurrentene ned i støvlene

Amerikansk undersøkelse tyder på at Wii er suverent mest stabil av de tre konsollene.

Xbox 360, Wii og PS3, de såkalte nestegenerasjons-konsollene, er innbitte konkurrenter på de fleste plan. Hvor Nintendo Wii har vært en salgssuksess uten like; konsollen har tross alt appellert til mennesker som aldri tidligere har blitt prosjektert inn i markedsgruppene til spillkonsoller, så er det de to andre som nøytralt sett må sies å ha det største utvalget av spill til hardcore spillere.

Men hvilken konsoll er mest gjennomført fra et teknisk perspektiv? Wii er selvsagt underlegen begge konsollene når det gjelder rene hestekrefter, men hvor stabil er hardwaren i de forskjellige konsollene?

Det nøytrale amerikanske konsollverkstedet Squaretrade har utført en større undersøkelse for å gi oss et svar på dette spørsmålet. Selskapet har hatt over 16 000 konsoller under lupen i denne undersøkelsen, og resultatene kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse.

Wii scorer absolutt best og er den store vinneren, med PS3 på en ganske drøy andreplass og Xbox 360 på en klar sisteplass. Wii viste seg å være hele ni ganger mindre utsatt for maskinvareproblemer som Xbox 360. Bevegelseskontrollkonsollen er 400 prosent mer stabil enn Sonys PS3.

Xbox 360-eieres verste mareritt

Mer spesifikt har undersøkelsen vist at bare 2,7 prosent av Wii-eierne melder om hardwareproblemer i konsollens første to år, mens Xbox 360 sine tall er skremmende mye større – hele 23,7 prosent av 360-ens eiere hadde maskinvareproblemer i samme periode. Det skal nevnes at de såkalte røde dødsringene utgjør en stor del av denne feilraten, faktisk så mye som 12 prosent av feilene har vært på grunn av disse ringene. Men uansett hvor skremmende disse tallene er skal vi huske på at det var enda verre ved konsollens lansering, da var det snakk om så mye som en tredjedel av alle konsollene fikk problemer.

Foruten de røde ringene er det problemer med diskdrevet og output som har vært det største problemet med 360-en, det samme gjelder i stor grad for PS3. Wiis betraktelig mindre omfattende tekniske vanskeligheter derimot har mer å gjøre med problemer med strømforsyning og den bevegelsesstyrte Wii-kontrollen.

Selv om denne undersøkelsen nok egentlig bare bekrefter inntrykket mange sitter med ut i fra personlig erfaringer, kommer det kanskje som en overraskelse at PS3 er såpass mye mer lidende enn Wii er. X360 havnet som de fleste ville gjette helt på bunn, men med grunnlag i denne undersøkelsen er det tydelig at situasjonen har bedret seg betraktelig. Wii går uansett ut som den store vinneren i denne sammenhengen; dette har nok både med Nintendos betraktelige erfaring innen konsollhardware å gjøre, men maskinens simplistiske natur og velprøvde komponenter kan nok også ta en del av æren.

(Kilde: CvG)

Siste fra forsiden