Wii-suksess i USA

Nintendo har solgt 600 000 konsoller i USA, og 75% av alle Wii-kjøperne har også kjøpt det nye Zelda-spillet.

Wii har blitt en stor suksess i USA, og Nintendo forteller at de har solgt 600 000 konsoller i løpet av uken som har gått siden lanseringen fant sted. Salg av konsoller, spill og tilbehør har totalt kommet på 190 millioner amerikanske dollar. Det mest interessante er kanskje at omtrent 75% av alle Wii-kjøpere også har kjøpt The Legend of Zelda: Twilight Princess, som har solgt 454 000 kopier så langt.

Wii-pakker klare for Europa

Den profilerte Nintendo of America-sjefen Reggie Fils-Aime forteller at Nintendo er svært fornøyd med Wii-lanseringen, og at det er klart at konsollen blir en het julegave denne julen. I Europa lanseres Wii 8. desember, og det fryktes at forhandlere ikke vil få nok konsoller til å dekke behovet.

Fils-Aime har også snakket med MTV, hvor han fortalte at Pokémon Battle Revolution, som lanseres først i Japan, ville være det første Nintendo-spillet med støtte for onlinespilling på Wii. Han gjorde det imidlertid ikke klart om dette blir det første spillet med muligheter for flerspiller over nettet som Nintendo lanserer på det vestlige markedet.

Ellers fortalte Fils-Aime at amerikanske Wii-eiere kan se frem til en overraskelse over WiiConnect-tjenesten før jul, men kom ikke med ytterligere detaljer om dette. I tillegg sa han at Nintendo ønsket å kunne lansere GoldenEye på Virtual Console, men at det er en del ting i forhold til rettigheter som må falle på plass for at dette skal bli mulig.

Han forsvarte også Nintendos spillutgivelser denne julen, og snakket i tillegg varmt om Red Steel, som han mener har fått urettferdig mye kritikk. Generelt virker det som Fils-Aime mener anmeldere er for kritiske i forhold til Wii-spill, og at han mener de legger for mye vekt på grafikk. Du kan lese hele intervjuet hos MTV.

Siste fra forsiden