Wii ute i USA

Nintendo har nå lansert Wii i USA, og så langt ser konsollen ut til å være en salgssuksess.

Kort etter Sonys amerikanske PS3-lansering kom Nintendos lansering av Wii, og på samme måte som PS3-lanseringen ble den preget av lange køer og store markeringer. Det hele ser likevel ut til å ha gått litt roligere for seg, sannsynligvis fordi Nintendo ser ut til å ha hatt et høyere antall konsoller tilgjengelig enn Sony hadde.

Ved Toys 'R' Us i New Yorks Times Square ble den første Wii-konsollen solgt til Isaiah "Triforce" Johnson, som hadde ventet i flere dager utenfor butikken. Belønningen fikk han da den populære Nintendo of America-sjefen Reggie Fils-Aime personlig stod for overleveringen av Wii-pakken.

Nintendo visste å sette pris på de som stod i kø, og satt opp demokiosker på fortauet slik at folk fikk teste Wii Sports og andre spill mens de ventet. Fils-Aime tok til og med en liten Wii Tennis-runde med en heldig person i køen, noe som selvsagt skapte stor ståhei.

Wii-lanseringen ble fulgt av 20 spill på det amerikanske markedet, og i tillegg var tolv "Virtual Console"-spill tilgjengelige over nettet. I utgangspunktet er disse spillene identiske med originalutgavene, men IGN har funnet ut at i alle fall noen av dem kommer med litt ekstra brukervennlighet i form av at de kan lagre spillerens posisjon når spillet avsluttes.

Wii kommer som kjent med omfattende onlinemuligheter, men enkelte av kanalene er fortsatt ikke tilgjengelige. Dette gjelder værmeldingskanalen (som debuterer 20. desember), nyhetskanalen (som debuterer i januar) og den Opera-leverte nettleseren. Det er ikke klart hvor lenge vi må vente på Opera for Wii, men Nintendo vil komme med mer informasjon om nettleseren i løpet av de kommende ukene.

Vi europeere må uansett vente i noen uker til før vi får mulighet til å kjøpe Wii, som lanseres 8. desember her til lands.

Siste fra forsiden