Wish er kansellert

Det ultra-massive flerspillerrollespillet Wish har blitt kansellert, midt under andre fase av betatestingen.

- Kjære venner av Wish: Vi har dessverre dårlige nyheter.

Dette er beskjeden som møter deg om du besøker nettstedet til Wish, et innovativt MMORPG-spill som nå har blitt kansellert. Utviklerne i Mutable Realms forteller at det er erfaringene de har skaffet seg under betatestingen som er lagt til grunnlag for denne kanselleringen.

Det er ikke bare Wish sine dager som er talte - det ser nemlig ikke ut som Mutable Realms kommer til å begynne på noe nytt prosjekt nå som utviklingen av Wish er stoppet. Den triste kunngjøringen deres avsluttes med at de ønsker alle sine konkurrenter lykke til, og håper at de ikke vil lide samme skjebne som dem.

Det var flere grunner til at mange gamere så frem til Wish. Spillet ble beskrevet som et "UMMORPG", og U-en foran "MMORPG" stod for "Ultra". Dette betydde at spillet støttet over 10 000 spillere i en og samme verden (uten noen form for soner, slik som i vanlige MMORPG-spill).

Dessuten introduserte spillet noe som ble kalt "Live Content". Dette betydde at serveren hver eneste dag ville sette i gang ulike hendelser (for eksempel et angrep på en by), som kun ville skje en eneste gang i løpet av spillets levetid. Disse ville så bli beskrevet i en automatisk generert avis, hvor spillere som deltok i hendelsen ville bli navngitt. Hvis du drepte magikeren Slemsomfy, ville du for alltid ha den æren - Slemsomfy ville nemlig aldri dukke opp i spillet igjen.

Vi håper at andre MMORPG-designere tar en titt på de ideene Mutable Realms tryllet frem for Wish, slik at de ikke er borte for alltid, nå som spillet er kansellert.

Siste fra forsiden