– World of Warcraft i verdensrommet

Ryktene svirrer om Halo-utvikler Bungies neste spill.

Bungie har en stolt historie, og skal ha mye av æren for å egenhendig ha løftet Microsofts to første konsollforsøk Xbox og Xbox 360 til storhet. Som hjernene bak Halo-serien har de ikke bare revolusjonert skytespill til konsoll med Halo: Combat Evolved, de bygde også fundamentet til en av verdens største skytespillserier. som 343 Studios nå må forsøke å etterleve etter at Bungie dro til Activision.

Det har tidligere vært skriverier og spekulasjoner rundt det Washington-baserte studioets neste spill, uten at noe konkret har kommet frem i lyset enda. Nå svirrer nye rykter ifølge spillbloggen Kotaku.

Bungie har lang erfaring med skytespill. Dette er Marathon.

Det meldes at spillet angivelig skal hete Destiny, og være et skytespill i verdensrommet. Sistnevnte kunne nok hvem som helst ha gjettet seg til, ettersom de også startet sin utviklingskarriere med et tilsvarende spill. Mer overraskende er det kanskje at det skal være snakk om et massivt onlinespill. Kotakus kilde sier at det skal kunne sammenlignes med et World of Warcraft i verdensrommet.

I tillegg har det blitt spekulert i betydelige avskjedigelser hos det amerikanske spillstudioet, noe de kategorisk benekter:

– Påstandene er feilaktige. Utgiveren vår, Activision-Blizzard har ikke bedt oss avskjedige folk på noe tidspunkt. De dyktige medarbeiderne som befolker kontorene våre dag inn og dag ut er vår viktigste ressurs. Disse ubegrunnede ryktene er i direkte strid med kulturen og verdiene som gjør Bungie til en eksepsjonelt godt arbeidsgiver.

Selskapet gav ut sitt foreløpig siste spill i fjor, og Halo: Reach satte salgsrekord. Vår anmelder Mikael var også godt fornøyd, og kalte det mer modent, menneskelig og alvorstynget enn sine forgjengere.

Siste fra forsiden