World of Warcraft: Shadowlands

World of Warcraft: Shadowlands byr på store endringer for samtlige klasser

Blizzard introduserer flere gamle evner og større valgfrihet.

Blizzard

World of Warcraft: Shadowlands begynner alfatesting denne uken, og i den forbindelse har Blizzard delt ferske detaljer om hvilke endringer spillere kan vente seg av den kommende utvidelsen.

World of Warcraft-klassene skal by på større valgfrihet i Shadowlands.
Blizzard

Via sine nettsider har utvikleren blant annet listet opp en rekke planlagte justeringer til nettrollespillets mange klasser. Disse har endret seg drastisk på de siste 15 årene, og mens mange endringer har vært nødvendige er det ikke alt som har blitt godt mottatt av fans – inkludert større skiller mellom de ulike spesialiseringene innenfor hver klasse. Det ønsker Blizzard nå å rette på.

– Mens klassespesialiseringene i Battle of Azeroth har unike og fancy evner, har vi fått tilbakemeldinger om at vi i noen tilfeller har flyttet oss for langt vekk fra det som gjorde spillerne interessert i klassen da de først lagde sin figur.

– Ønsker å gi spillere flere valgmuligheter

Blizzard lover derfor å reintrodusere en rekke evner som tidligere har blitt fjernet, i tillegg til å åpne opp for bruk av samme evner på tvers av spesialiseringer. For eksmpel vil Rogue-klassen kunne benytte seg av Poison-funksjonalitet uansett om man velger Assassination, Outlaw eller Subtlety.

– I Shadowlands ønsker vi å vende tilbake til ideen om at en spesialisering handler om å styrke en bestemt del av en klasses evner, ikke å kutte ned på verktøyene som er tilgjengelige. I en utvidelse som handler om valg, ønsker vi å gi spillere flere muligheter til å gjøre viktige valg når det kommer til tilpasning av spillestil, skriver teamet.

På Blizzards nettsider kan du bla gjennom en fullstendig liste over endringer som er planlagt for hver klasse og spesialisering. Utvikleren påpeker imidlertid at alt kan endre seg etter hvert som tilbakemeldinger kommer inn fra Shadowlands' testfaser.

Videre har teamet gitt en første kikk på evnene spillere tilegner seg ved valg av Covenant i Shadowlands. Alle spillere får en bestemt evne basert på hvilken fraksjon i allierer seg med, samt en som er tilpasset til klassen man spiller som. Du kan se gjennom de planlagte Covenant-evnene på nettsidene til World of Warcraft.

World of Warcraft: Shadowlands har enda ikke fått en offisiell slippdato, men skal etter planen ut i løpet av 2020.

Les også: Blizzard advarer mot unøyaktige «avsløringer» etter hvert som spillere begynner å grave i Shadowlands-filene »

Siste fra forsiden