Xbox 2 ikke bakoverkompatibel?

Nettstedet GamesIndustry.biz hevder å ha fått bekreftelse fra kilder i Microsoft om at Xbox 2 ikke vil kunne spille Xbox-spill.

Det har lenge vært fryktet at den neste Xbox-maskinen ikke vil kunne spille Xbox-spill, på grunn av at den er såpass forskjellig forgjengeren, men de fleste har til nå trodd at den amerikanske giganten arbeidet med en emulator-basert løsning på problemet. Nå forteller GamesIndustry.biz at de har fått bekreftet fra folk i Microsoft om at selskapet ikke planlegger å gjøre Xbox 2 kompatibel med Xbox-spill.

Videre forteller nettstedet at det rett og slett ikke ser ut til at sjefene i Microsoft mener bakoverkompatibilitet er viktig. I følge deres tall var det kun ti prosent av PS2-maskinens kjøpere som var interessert i den konsollens mulighet til å spille gamle PS2-spill, og dette ser ikke ut til å være et høyt nok tall til å overbevise Microsoft om at bakoverkompatibilitet er en nødvendighet.

Det er det imidlertid mange som er uenige i. Analytikere ved Wedbrush Morgan Securities mener at å ikke lansere en bakoverkompatibel Xbox 2 vil føre til at fordelen ved å lansere Xbox 2 før de andre store nestegenerasjonskonsollene kommer på markedet vil forsvinne. De regner med at en Xbox 2 uten kapasitet til å spille Xbox-spill vil selge dårlig i starten, da det kun vil være et lite antall spill tilgjengelig for plattformen.

En fordel ved bakoverkompatibilitet er at de som allerede eier Xbox fortsatt vil kunne spille favorittspillene sine på den nye plattformen, noe som utvilsomt vil gjøre det enklere for mange å gå til innkjøp av en Xbox 2. Hvis ikke de får denne muligheten vil det naturligvis være mindre som hindrer dem i å hoppe over til en annen type nestegenerasjonskonsoll.

- Med hensyn til neste konsoll, er foreløpig ingenting bekreftet. Det betyr at dette kun er rykter, forteller Silje Thoresen, markedssjef i Microsoft Norges Home & Entertainment Division, til Gamer.no.

For øyeblikket må vi derfor ta artikkelen på GamesIndustry.biz med en klype salt (og håpe dette velrenommerte nettstedet for en gangs skyld tar feil).

Siste fra forsiden