Xbox 2 uten HD, N-Gage 2 på vei?

Hva er vel nettet uten rykter? Her har du to av de viktigste og mest troverdige ryktene akkurat nå.

Det israelske selskapet M-Systems har inngått en avtale med Microsoft om å utvikle flash-minne for Xbox 2. I et intervju med forretningsbladet Globes sa sjefen M-Systems, Dov Moran, at Xbox 2-maskinen ikke ville komme med noen harddisk.

- Microsoft har tatt harddisken ut av Xbox-en. Hvis brukere vil lagre e-post, kopiere musikk eller liknende er det eneste lagringsmediet de har tilgjengelig det vi jobber med.

Det har lenge gått rykter om at Microsoft ville droppe harddisken, som er en relativt dyr komponent. Spill på dagens Xbox benytter seg bare i liten grad av harddisken, og selv om flere utviklere (blant annet Epic) har sagt at de ønsker en HD også i Xbox 2, er det mange som tror at Microsoft vil kutte den for å spare penger. Dette er imidlertid første gangen noen involvert i Xbox 2-prosjektet har sagt noe om saken.

Microsoft på sin side avfeier uttalelsene til Dov Moran som spekulasjon, og nekter å kommentere dem videre.

- Vi kan ikke kommentere spekulasjoner. Dette er uttalelsene til en enkelt person, og Microsoft har ikke kommet med noen kunngjørelser angående saken.

Det er ikke bare Dov Moran som har sagt spennende ting i pressen. Kjendisutvikleren John Romero driver, sammen med Tom Hall, et selskap som heter Monkeystone Games. Selskapet produserer enkle spill som er idéelle for håndholdte konsoller, og hvis Nokia skulle finne på å lansere en N-Gage-etterfølger ville det slett ikke være dumt av dem å snakke litt med utviklere som Monkeystone.

Det kan det faktisk se ut som om de har gjort. I et intervju med den russiske spillsiden Compulenta har John Romero nemlig sagt at N-Gage 2 er på vei, og at den er mindre og tynnere enn forgjengeren. Designen skal gjøre det lettere for folk å bruke maskinen som telefon, og det skal også bli lettere å skifte spill.

Nokia har allerede sagt at de ikke planlegger å stikke av fra håndholdt-markedet, og at det vil komme nye versjoner av N-Gage etter hvert. Derfor er det slett ikke så usannsynlig at John Romero og andre spillutviklere allerede har vært i samtaler med den finske mobilgiganten med tanke på spill til neste versjon av N-Gage.

Bemerk: Etter publiseringen av denne artikkelen har John Romero benektet at han har noen informasjon om N-Gage 2, og sier at Compulenta har misforstått uttalelsene hans.

Siste fra forsiden