Xbox lanserer Project Scorpio sent i 2017 – kaller maskinen den kraftigste konsollen noensinne

Alle spill skal fungere på både Xbox One og Scorpio.

Skjermbilde av video

Helt på slutten av sin E3-presentasjon annonserte Microsoft at de skal slippe en ny spillkonsoll. Konsollen bærer kodenavnet Project Scorpio, og skal ifølge Microsoft være den kraftigste konsollen noensinne. Den skal slippes mot slutten av 2017. En pris ble ikke nevnt, men vi tipper den vil ligge betydelig over den vanlige Xbox One-prisen.

Mange av ryktene om maskinen har vist seg å stemme. Den skal støtte spilling i 4K, og være kraftig nok til å takle VR-briller. Det ble ikke nevnt hvilke VR-briller Microsoft ser for seg at spillere skal bruke, men vi vet at selskapet har jobbet med Oculus tidligere.

Bakover- og foroverkompatibel

Project Scorpio-trailer. (Video: Microsoft)

Den kanskje viktigste nyheten er at alt som nå fungerer på Xbox One, skal også fungere på Project Scorpio og Windows 10 – og vice versa. Det betyr at alle spill som lanseres vil kunne spilles på alle tre plattformene, og at alle kontrollere og alt utstyr vil fungere på tvers av alt.

– Vi tror på maskinvareinnovasjon uten å ofre kompatibilitet. Det neste steget for spillere og utviklere må være å få sann 4K-spilling og høyoppløselig VR, sa Xbox-sjef Phil Spencer om maskinen under avdukingen.

Maskinen skal yte 6 terraflops, ha en prosessor med åtte kjerner og ha en «memory bandwidth» på 320 GB i sekundet.

Microsoft annonserte også en ny og tynnere Xbox One-modell kalt Xbox One S. Den skal være 40 prosent mindre, ha en innebygd strømforsyning og slippes i august.

Les alle våre nyhetssaker fra E3 2016 »​

Siste fra forsiden