Bethesda dropper PS5 fremover

Xbox-sjefen: – Bethesda-spill blir eksklusive til plattformer med Xbox Game Pass fremover

The Elder Scrolls VI og Starfield slippes med andre ord neppe på PlayStation 5.

Skjermbilde av det eneste vi har av The Elder Scrolls VI ennå.
Bethesda

Etter at Microsofts kjøpte Zenimax Media i fjor høst har mange hatt særlig ett spørsmål: betyr oppkjøpet at spill som The Elder Scrolls VI, Starfield og kommende Fallout-spill vil skygge banen på andre plattformer enn Xbox? Torsdag kveld la Xbox-sjef Phil Spencer frem svaret.

Foreløpig vet vi lite om Starfield.
Bethesda

– Jeg kan selvfølgelig ikke sitte her og si at hvert eneste Bethesda-spill er Xbox-eksklusivt, for det vet vi at ikke stemmer. Det er kontraktsfestede betingelser som vi skal hedre. Vi har spill på andre plattformer, og vi kommer til å støtte de spillene på de plattformene, sier Spencer.

Her sikter Xbox-sjefen nok både til kommende spill som allerede har eksklusivitetsavtaler på bok, slik som Deathloop og Ghostwire: Tokyo som begge skal slippes på PlayStation 5 først. I tillegg vil nok spill som Fallout 76 og The Elder Scrolls Online fortsette å få støtte så lenge selskapet holder de nettbaserte spillene i live.

Fremover blir ting likevel litt annerledes.

Annonseringstraileren til The Elder Scrolls VI. (Video: Bethesda)

– Men dersom du er en Xbox-kunde, vil jeg at du skal vite at dette handler om å levere gode eksklusive spill til deg som slippes på plattformer som har Game Pass. Og det er vårt mål, det er derfor vi gjør dette, det er roten i partnerskapet som vi bygger – og den kreative effekten som vi får lagt ut på markedet for Xbox-kunder kommer til å være det beste det har vært noen gang for Xbox når vi er ferdige her, stadfester han.

Med andre ord vil spill som The Elder Scrolls VI og Starfield kun bli å finne på plattformer som har støtte for Xbox Game Pass. Per dags dato kan man få tilgang til det stadig voksende spillbiblioteket til Microsoft på flere måter: via Xbox-konsoller, PC, eller strømming.

Dermed ser det temmelig mørkt ut for PlayStation 5-kunder som ønsker å spille Bethesda-spill fremover. Med mindre Sony åpner opp for å tillate Xbox Game Pass på konsollen – noe Microsoft har sagt at de er mer enn åpne for – blir Deathloop og Ghostwire: Tokyo den foreløpige svanesangen for samarbeidet.

LES OGSÅ: 20 Bethesda-spill lempes inn i Xbox Game Pass på fredag »

Siste fra forsiden