Yakuza-skaperens nye spill tar form

Toshihiro Nagoshi jobber angivelig med et robotskytespill.

Yakuza-serien har aldri helt slått gjennom her i Europa, selv om den er veldig populær i Japan. Det er ikke lett å se hvorfor, for det er gode spill skal man tro vår ekspert på den japanske underverdenen, Joachim.

Kanskje får seriens skaper, Toshihiro Nagoshi, og hans neste spill bedre lykke her på kontinentet. Ifølge Siliconera jobber han i hvert fall med nok et spill i tillegg til Yakuza 5.

Ryktet kommer fra en forumbruker hos 2ch som skal ha tyvlest den kommende utgaven av det japanske spillbladet Famitsu. Der skal det visst stå en hel del om Binary Domain, som spillet angivelig heter. Handlingen skal være satt til Tokyo anno 2080, og det er snakk om et skytespill med fokus på roboter.

Det at spillet finner sted i Tokyo skal visstnok ha vært kontroversielt blant noen av utviklerne, et team bestående av både vestlige- og østlige-spillskapere, noe som kan tyde på at de ønsker å by på en mer vestlig opplevelse. Det bekreftes av at det skal slippes samtidig verden over, i motsetning til Yakuza-spillene som har kommet til Europa over et år senere.

De siste små detaljene går ut på at dette visstnok skal foregå i tredjeperson, og by på ekstremt sofistikert kunstig intelligens og flerspiller over internett. Tiden vil vise hvorvidt det er hold i disse ryktene. Famitsu-bladet som omtales kommer ut senere denne uken.

Siste fra forsiden