Zelda-spill med Wii Zapper

Nintendos lyspistoldeksel har fått amerikansk slippdato og sitt første spill.

På mandag annonserte Nintendo den amerikanske slippdatoen for sitt kommende Wii tilbehør Zapper. Dette er et deksel som kan kombineres med håndkontrollen og nunchucken for å lage en slags lyspistol. Zapper blir å finne i amerikanske butikker fra 19. november for tjue dollar, og i god, gammel Nintendo ånd følger det med et gratis spill, Link's Crossbow Training.

Underdirektør for markedsføring ved Nintendos amerikanske avdeling, George Harrison, har svært stor tiltro til det nye leketøyet.

– Både erfarne og nye spillere kommer til å oppdage at den gir en helt ny dimensjon i spill hvor sikting er viktigst og vil gi enda mer spennende spillopplevelser, forteller Harrison.

Det første Zapper produktet, Link's Crossbow Training, er et skytespill basert på stilen i det siste Zelda spillet, Twilight Princess. Som Link skal du trene opp sikteferdigheten din med armbrøst, først ved skyte på stillestående blinker, for så å avansere til bevegelige blinker og til slutt bekjempe angripende fiender.

Også andre utviklere en Nintendo er villige til å støtte opp under den nye leken. EA har kunngjort at Medal of Honor Heroes 2 vil i hvert fall delvis være spillbart med Zapper. Her får vi en egen arkademodus hvor spillet tar seg av bevegelsen mens spilleren konsentrerer seg om skytingen.

Capcom kommer med Umbrella Chronicles i slutten av november, en gjenfortelling av Resident Evil 0, 1, 2 og 3, men bygd opp som et arkadeskytespill. Sega slipper en Wii-konversjon av sitt Ghost Squad, et arkadespill fra 2004. Nøkkelordet for alle tre er altså «arkadeskytespill», og det er vel nettopp denne typen skytespill Zapper er spesielt velegnet for.

Foreløpig er det ikke gitt noen dato for når Zapper vil bli utgitt i Europa.

Siste fra forsiden