Zerg-rasen vil ikke bli sterkere

Blizzard-ansatt forteller hva vi kan og ikke kan forvente oss av spillets neste store oppdatering.

Starcraft 2 var en braksuksess da det ble lansert i sommer, og den etterlengtede etterfølgeren har fått nærmest universal lovprisning fra både kritikere og fans. Men Blizzard hviler ikke på laurbærene av den grunn. Den ekstremt omfattende flerspillerdelen til spillet fikk en oppdatering for kort tid siden, og de snakker allerede om den neste oppdateringen som vil komme mot slutten av året.

Oppdateringen vil først og fremst forbedre de rent sportslige elementene ved flerspillerdelen, det vil si at nye sesonger og avdelinger vil lages og forbedres.

I tillegg vil det selvsagt fikses og trikses litt med resten av spillet også, småfeil vil rettes opp og banemaker-modusen vil oppgraderes, i tillegg til at utvikleren vil prøve å gjøre spillet enda mer balansert.

Når det gjelder spillernes mange klager over at Zerg-rasen er svakere enn de to andre er ikke Blizzard enige i det hele tatt. Som Chris Zigaty uttalte:

– Det stemmer egentlig ikke. Vi har færre Zerg-spillere. Jeg unngår selv å spille som Zerg så langt det er mulig, fordi de jeg synes de på generell basis er mer kompliserte å spille som.

Han forteller at Blizzard er forsiktige med å endre for mye på styrkeforholdet mellom de ulike fraksjonene. Balanseringsarbeidet vil først og fremst rettes mot kamper som involverer mer enn enn to motstandere. De hellige en-mot-en-kampene vil ifølge Zigaty ikke forandres på, men kamper med flere spillere på hvert lag har rom for forbedring.

Hvilken rase liker du best å spille som? Er du uenig med Blizzards representant, er Zerg-rasen for svak sammenlignet med Protoss og Terran?

Les også:Anmeldelse: Starcraft 2: Wings of Liberty
Les også:Starcraft 2 får 3D-oppdatering
Les også:Spill Starcraft 2 med Facebook-vennene dine


(Kilde: CVG)

Siste fra forsiden