Apeks

«Zeves» signerer for Apeks - blir klubbens trener og spillerutvikler

Gir seg dermed som ekspertkommentator i TV 2 etter sesongen.

Morten «Zeves» Vollan (til venstre) forlater kommentatorbenken.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Tirsdag annonserte Apeks i en pressemelding at tidligere Nordavind, Dignitas og LGB-spiller, og nåværende ekspertkommentator i TV 2 Morten «Zeves» Vollan signerer som klubbens nye trener og spillerutvikler. Vollan vil ha ansvar for klubbens nysatsing, Apeks Rebels, som skal være deres akademilag.

LES OGSÅ: Apeks annonserer nytt akademiprosjekt - Apeks Rebels

I pressemeldingen sier Vollan følgende:

– Det er en drøm for meg å signere for Apeks, og få lov til å arbeide som trener og spillerutvikler i det norske miljøet. Min lidenskap har alltid vært å jobbe med norske spillere for å få dem til å blomstre. Vi har masse talent i Norge, men problemet har alltid vært mangel på erfaring i støtteapparatet rundt dem slik at spillerne får utviklet seg. Det er nok det som er grunnen til at utviklingen i Norge har stagnert de siste årene, med bare et knippe spillere som har hevdet seg internasjonalt.

LES OGSÅ: FBI etterforsker kampfiksing i CS:GO

Gir seg som kommentator

Til Gamer.no forteller Vollan at han ikke kommer til å være involvert i førstelaget til klubben.

– Jeg kommer ikke til å være involvert i førstlaget. Jeg kommer til å ha nok å gjøre med min stilling som spillerutvikler og trener for Apeks Rebels.

Det at Apeks tar mye av tiden til Vollan, betyr dermed at han gir seg som ekspertkommentator for TV 2. Dermed blir sluttspillet siste gang vi får høre Vollan på TV 2 Sumo.

– Jeg kommer ikke til å kommentere Telialigaen med Leon fra og med neste sesong.

– Har du noen spillere på blokka allerede? Har du definert noen spillertyper eller spillerstil du ønsker å se?

– Dette prosjektet har jeg jobbet en stund med allerede, så jeg har noen spillere på blokka. Det er en selvfølge at spillerne må være flinke mekanisk og ha en relativt god spilleforståelse. Men det jeg hovedsakelig ser etter vil være spillere som har lederegenskaper, en god arbeidsmoral og er villige til å lære. Måten laget kommer til å spille på vil være å ha én taktisk leder på banen, med 4 fire mini-taktikere som jeg liker å kalle det. Den gamle metaen hvor det er én spiller som styrer alt taktisk er ikke riktig måte lenger, og derfor kommer dette laget til å få en utvikling som heller mer mot den danske kulturen og spillemåten, avslutter Vollan.

LES OGSÅ: Norskeide Heroic vant ESL Pro League

– Det er mange som ser opp til Morten

Les også
– «aNdz» bidro mest på den humoristiske siden
Denise Annfinsen gleder seg til å jobbe med Vollan.
Apeks

Daglig leder i Apeks, Denise Anfinnsen sier i pressemeldingen at Vollan var en naturlig kandidat.

– Morten har alltid vært en sterk personlighet i det norske miljøet. Med mange triumfer og mye erfaring var han et naturlig valg da vi skulle plukke ut kandidater til å være trener og spillerutvikler. Det er mange som ser opp til Morten. Han har ekstremt mye kunnskap som han kan dele videre og lære bort til unge spillere som får muligheten til å være med i Apeks Rebels.

Ola Solheim, som er vaktsjef i TV 2 E-sport, sier at det blir vanskelig å erstatte Vollan, men at arbeidet allerede er i gang.

– Morten har gjort en strålende jobb sammen med Leon i TV 2 og det er store sko å fylle for den som tar over rollen hans. Vi er allerede i gang med jobben rundt å finne en ny ekspertkommentator. Vi ønsker Morten masse lykke til i Apeks.

Siste fra forsiden