Zombiekatastrofe i nytt rollespill

I Dead State må du forsøke å overleve i en verden full av vandrende lik.

Det tidligere annonserte zombierollespillet fra DoubleBear Studios har fått et offisielt navn. I den forbindelse har nettstedet Rock Paper Shotgun snakket med utviklerne, og fått massevis av ny informasjon om Dead State, som spillet vil hete.

Flere skjermbilder finner du hos Rock Paper Shotgun.

Handlingen foregår i en fiktiv by i Texas som heter Splendid. Den er midt ute i ødemarken, og derfor et ideelt sted å overleve når zombie-apokalypsen inntreffer. Du har ansvaret for det lokale tilfluktsstedet, nemlig en gammel skole. Du må samle ressurser, finne allierte og bygge forsvarsverker, mens du holder de levende døde på avstand.

I motsetning til i spill som Left 4 Dead, er zombiene i Dead State treige og ikke fryktelig farlige på egenhånd. Men det er mange av dem, og hvis du gjør en feil kan det lett bli din siste.

Poenget i dette spillet er ikke å overleve en natt eller to, men å overleve over lengre tid i et samfunn som har brutt helt sammen. Din gruppe er heller ikke den eneste overlevende, men mange av de andre er mer interessert i tingene dine enn å samarbeide med deg.

Spillet har turbasert kamp, men du får ikke total kontroll over dine allierte. Hvorvidt de utfører ordrene dine på en tilfredsstillende måte er avhengig av flere ting, inkludert hva de selv synes om saken. Beordrer du noen til å gjøre noe de ser på som alt for risikabelt vil de sannsynligvis bare nekte. Dette er dessuten ikke krigere, men vanlige folk uten kamptrening.

Dead State har ikke fått noen utgivelsesdato, men lanseres i alle fall ikke i år. Det kommer kun til PC, og har akkurat fått et offisielt nettsted.

Siste fra forsiden