Zuxxez signerer Jagged Alliance 2: Wildfire

Tyske Zuxxez Entertainment har skaffet seg distribusjonsrettighetene til Jagged Alliance 2: Wildfire. I tillegg forteller de at de har utsatt Earth 2160.

Jagged Alliance 2: Wildfire bygger på en oppdatert versjon av spillmotoren bak Sir-Tech sitt klassiske turbaserte strategispill Jagged Alliance 2. Spillet kommer med forbedret kunstig intelligens, samt nye våpen, landskapstyper, bygninger og fiender. Historien foregår nok en gang i Arulco, et land hvor økonomien har kollapset fullstendig og som er blitt en base for operasjonene til en rekke internasjonale narkotikakarteller. Du og gruppen din har som mål å eliminere lederen for det største kartellet.

På tross av en relativt primitiv grafikkmotor har Jagged Alliance 2: Wildfire fått rimelig god kritikk av pressen i Nord-Amerika. For en tid tilbake kunngjorde den russiske utvikleren I-Deal Games at de hadde avsluttet utgivelsesavtalen de hadde med kanadiske Strategy First, etter at utgiveren ikke hadde opprettholdt sin del av avtalen. Nå har I-Deal Games sikret seg en ny utgiver; tyske Zuxxez. Den europeiske utgivelsesdatoen ser ikke ut til å være klar enda, men Zuxxez forteller at spillet skal lanseres for cirka 30 euro. Den europeiske utgaven kommer også med enkelte forbedringer i forhold til den amerikanske.

I tillegg forteller Zuxxez at sanntidsstrategispillet Earth 2160 har blitt utsatt til andre kvartal neste år. Grunnen er at utviklerne i Reality Pump er et lite, men dedikert utviklerteam, og at de trenger mer tid for å sørge for at spillet blir så godt som mulig. Dessuten misliker de utgivere som gir ut spill før de er ferdigutviklet, og forteller at de absolutt ikke har tenkt å gjøre noe lignende selv. Med tanke på at de tidligere Earth-spillene har vært rimelig gode (med massevis av spennende detaljer vi vanligvis ikke finner i sanntidsstrategispill), er det god grunn til å tro at Earth 2160 blir verd å vente på.

Siste fra forsiden