Datakrigerne i King of Nordic

– «Zykes» blir en av de tre beste taktiske lederne i Norge innen 2019 er over

Jonatan «Ruyter» Ruyter spår en lysende karriere for sin lagkamerat.

Jonatan «Ruyter» Ruyter tror Daniel «zykes» Jensen (på bildet) vil prege norsk Counter-Strike stor grad utover i 2019.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Ny fredag og King of Nordic, og du gjettet også riktig, Datakrigerne er nok en gang Norges representant i den nordiske turneringen. Mange av spillerne er sterkt etablerte i King of Nordic-sirkuset.

En som fikk sitt absolutte gjennombrudd denne sesongen var Jesper «Jimbo» Kamsrud, som til daglig spiller for Stabæk Momentum. Han fikk bryne seg på Nordavind under Telialigaens sluttspill for under to uker siden. Selv om han spilte kvalifiseringen, er han ikke med til ukens sluttspill forteller Jonatan «Ruyter» Ruyter i Datakrigerne.

– «Jimbo» kunne ikke i morgen, så vi har fått med «LaX» istedenfor. Jeg har ikke noe særlig formening om akkurat hvordan han spilte. Jeg la meg tidlig og sovnet raskt etter Riddle mot Apeks. Jeg vet derimot at han er utrolig god, og har ekstremt mye potensiale.

Se King of Nordic-sluttspillet fredag kveld fra klokken 19:05 » Norge åpner ballet mot Finland.

– Noe vi ikke har hatt siden LGB

DISSE SPILLER FOR DATAKRIGERNE

Vis mer

Jonatan «Ruyter» Ruyter
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Eskil «LaX» Bjørnsen
Daniel «zykes» Jensen
Anders «Savvy» Sundet

Jonatan «Ruyter» Ruyter spiller til daglig for dGamers.
Privat

Selv tar Ruyter også steget inn i Telialigaens øverste selskap neste sesong og gleder seg stort til å vise seg frem.

– Neste sesong kommer jeg til å spille med gutta i dGamers i førstedivisjon. Jeg tror det kommer til å bli heftig.

Selv om sesongen er over, holdes formen godt vedlike i følge Ruyter.

– Det hender jo at formen til folk er litt opp og ned, men jeg synes de andre holder seg godt selv om det er utenom sesongen.

Ett lag som definitivt har funnet formen den siste tiden er Nordavind. Etter Telialigaens finaletap mot Apeks kvalifiserte laget seg til den lukkede kvalifiseringen for StarLadder Berlin Major 2019. Den lukkede kvalifiseringen går av stabelen mandag 10. juni. Ruyter har stor tro på Nordavind, som har spilt med Haris «H4RR3» Hadzic den siste tiden.

– Jeg syntes det er ekstremt kult at Nordavind kom seg til den lukkede kvalifiseringen. Føler det endelig gir oss en sjanse til å heie på et norsk/dansk/bosnisk lag, noe vi ikke har hatt siden LGB. Gleder meg til de skal spille og krysser fingrene for «H4RR3»-klistremerker.

Ruyter tror også suksessen er nært forestående for et Datakrigerne-lag med lang erfaring i King of Nordic.

Les også
Fire Rocket League-lag kjemper om to sluttspillplasser

– Nå som 80 prosent av det ukentlige laget til Datakrigerne består av Demise-medlemmer, tviler jeg ikke på at det snart blir en ny norsk seier i King of Nordic. Jeg sier det her og nå, «zykes» med ny PC blir blant topp tre taktiske ledere i Norge innen 2019 er over, avslutter Ruyter.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4700 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 28 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 7. juni.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden