– Bedre enn virkeligheten

– Bedre enn virkeligheten

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Det er ikke rent lite forventninger knyttet til lanseringen av det svært etterlengtede Gran Turismo 5 til Playstation 3, og påstander om at grafikken overgår realiteten bidrar nok heller ikke til å senke spenningen, selv om de riktignok kommer fra utvikleren selv.

Virkeligheten - den beste målestokk?

I et eksklusivt intervju med Nowgamer forteller mannen bak Gran Turismo 5, Kazunori Yamauchi, at spillet vil holde et grafisk nivå som setter virkeligheten i skyggen. Men samtidig påpeker han at dette ikke nødvendigvis er så stort steg, da ekte omgivelser slett ikke trenger å være så visuelt vakre.

– Bedre enn virkeligheten er vel én måte å si det på. På en måte er det en selvfølge at det kommer til å se bedre ut enn virkeligheten.[...] Måten solen skinner og reflekteres, måten lyset treffer omgivelsene - vi har sjeldent mulighet til å se det vi kaller "virkeligheten" under de mest estetisk ideelle forhold, sa Yamauchi, og la til:

– Når du ser et race på TV, sammenlignet med et race i et spill, ser du at virkeligheten ikke er like skinnende og pen som spillet.

Nå som terskelen er blitt hevet betraktelig når det gjelder grafikk i bilspill, ikke minst av titler som Need for Speed: Shift, Colin McRae: Dirt 2 og det kritikerroste Forza Motorsport 3, blir det spennende å se om Gran Turismo 5 lever opp til forventingene.

(Kilde: NowGamer)

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen