10 spillere på nett i FIFA 08

Gjennom en nedlastbar oppdatering får FIFA 08-spillere mulighet til å kjempe fem mot fem, samtidig, på nettet.

En ny funksjon som Electronic Arts kaller «Be a Pro: Online Team Play» ble i dag annonsert for FIFA 08-utgavene på Xbox 360 og PlayStation 3. Dette ser ut til å være en av de største nyhetene i årets utgave av fotballspillet.

Konseptet «Be a Pro» går ut på at man styrer en og samme spiller gjennom hele kampen. «Online Team Play» er en flerspillervariant, hvor fem spillere – med hver sin konsoll – kan ta kontroll over ett og samme lag. Hver deltaker får ansvaret for én forhåndsbestemt spilleren på laget, som man styrer gjennom hele kampen. Dermed presses spilleren til å være skjerpet hele tiden, og må til en hver tid lese spillet for å være klar med taklinger og pasninger.

Kameravinklene vil være tilpasset den enkelte, og spilleren vil få nødvendige tilbakemeldinger og analyser underveis i kampen. De resterende spillerne på laget styres av kunstig intelligens.

På sikt har EA Sport en drøm om å tilby en fullstendig 11-mot-11-opplevelse:

– «Be a Pro» er første steg i denne retningen, og nå, med muligheten til å levere 5-mot-5-kamper som gratis, nedlastbart innhold, beveger vi oss enda nærmere realiseringen av denne drømmen.

Denne måten å spille på lag har ikke tidligere vært et alternativ i FIFA-serien, og det vil kreve en helt annen måte å samarbeide på.

– I «Be a Pro» må man tenke som en profesjonell spiller, og man opplever hele spekteret av følelser som spillere gjennomgår i løpet av en kamp. Nå tar vi denne opplevelsen online, slik at du kan dele den med dine venner. For å oppnå suksess må dere lære å arbeide sammen som et lag, akkurat som et hvilket som helst virkelig fotballlag.

Flerspiller-delen av FIFA 08 inneholder også noe de kaller interaktive ligaer. Her representerer du en av 576 klubber i en av 30 ligaer, gjennom hele sesongen. Du kan lytte til relevante nyheter fra utviklerne, eller organisere vennskapskamper og turnerninger med andre spillere.

FIFA 08 hevder å levere en totalpakke som inneholder kompleksiteten og finessen i virkelig fotball. Dette oppnås blant annet gjennom et nytt organisk system som binder triks og bevegelser bedre sammen. Spillet har også forbedret ballfysikk ved skudd, slik at det blir mer uforutsigbart.

FIFA 08 legges ut for salg til PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii, DS og PSP 27. september.

Siste fra forsiden