10tacle Studios er konkurs

Flere studioer lagt ned

10tacle Studios er konkurs, og fremtiden til spennende spill som Totems, Elveon og Codename: Panzers Cold War er uviss.

Den tyske utgiveren 10tacle Studios er slått konkurs. Utgiveren har lenge hatt finansielle problemer, og resultatet er at tre interne studioer har lagt ned virksomheten.

Cold War: Ferdigutviklet, men ikke utgitt.

Det ene av disse er Stormregion, kjent for strategispillene i Codename: Panzers-serien. De måtte stenge dørene i forrige måned. Det nyeste spillet deres, Codename: Panzers – Cold War, skal ha blitt ferdigutviklet i mai, men hvorvidt det noensinne blir lansert er et åpent spørsmål. Stormregion hadde over hundre ansatte.

Det andre studioet er 10tacle Studios Belgium, også kjent som Elsewhere Entertainment. Dette studioet ble startet av mannen bak Outcast, og jobbet med det ekstremt lovende spillet Totems. De hadde også et parkourspill som het Urban Race under utvikling.

Ingen av disse spillene ble ferdigutviklet, og etter som studioet er nedlagt ser det ikke ut til at vi får se noe mer til dem. I et åpent brev publisert på en fanside fortelles det at arbeidet på Totems ble avsluttet i mai, etter tre års utvikling.

Det siste kjente offeret er 10tacle Bratislava, som jobbet med actionrollespillet Elveon. Utviklingen av Elveon ble overført til Climax Group i Storbritannia, men om 10tacle fortsatt eier rettighetene til spillet er det tvilsomt at Climax kan fortsette produksjonen på egenhånd.

Totems virket veldig lovende.

Heldigvis har vi litt godt nytt helt på tampen. Britiske Blimey Games, som utviklet et offisielt Ferrari-spill for 10tacle, forteller at de lever i beste velgående, og at det samme gjelder Ferrari-prosjektet. I tillegg jobber utvikelren med et annet storprosjekt for en annen utgiver. Blimey har tidligere samarbeidet med Simbin, og stått for spill som GT Legends og GTR 2.

Det er for øyeblikket ikke kjent hva som skjer med det futuristiske MMO-spillet Black Prophecy.

Nå som 10tacle er slått konkurs vil rettighetene og prosjektene deres sannsynligvis legges ut for salg. Dermed får vi håpe at noen av 10tacles spill blir gitt ut, selv om utviklerstudioene bak dem har blitt lagt ned.

Siste fra forsiden