Tetris rundet for første gang

13-åring ble først i verden til å «fullføre» Tetris

«Blue scuti» klarte det mange har trodd var umulig for mennesker.

TLDR

  • 13 år gamle Willis «blue scuti» Gibson er det første mennesket som har fullført Tetris, et spill lenge ansett som umulig å komme seg gjennom.
  • Tetris regnes som fullført når det krasjer fordi spillet ikke lenger klarer å henge, som kan skje på ulike nivåer avhengig av hva som skjer i spillet.
  • Gibson brukte såkalt «rolling», en teknikk oppdaget i 2020 for å bevege Tetris-brikkene lynraskt til høyre og venstre.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Siden Tetris først ble lansert i 1984 har spillet vært ansett som umulig å fullføre. Det var i hvert fall frem til en 13-åring kom seg gjennom hele greia i romjulen.

Willis «blue scuti» Gibson fra USA ble første menneske til å klare bragden som kun har blitt oppnådd av datamaskiner tidligere. Det hele tok rundt 38 minutter, og endte på nivå 157 – en ny verdensrekord for Classic Tetris.

Mens Tetris teknisk sett ikke har noe sluttpunkt, regnes spillet som fullført når det begynner å spise sin egen kode og krasjer. Dette kan skje på ulike nivåer, avhengig av hva som skjer i spillet, og for 13-åringen skulle 157 altså bli det magiske tallet.

Øyeblikket da spillet krasjet.
blue scuti

I videoen legger unggutten hodet i hendene og kan knapt tro hva som har skjedd. Når han endelig klarer å snakke igjen forteller han at han ikke lenger har noen følelse i hendene sine, som følge av teknikken som brukes for Tetris på høyt nivå.

Spillere bruker nemlig det som kalles «rolling». Dette er en strategi hvor man holder NES-kontrolleren i venstre hånd og slår fingrene på høyre hånd på undersiden av kontrolleren for å trykke lynraskt på knappene som flytter Tetris-klossene til høyre og venstre. Som YouTube-profilen «aGameScout» forklarer ble teknikken oppdaget i 2020, men det skulle altså ta nesten fire år før den omsider ledet «blue scuti» til legendestatus.

13-åringen deltok for øvrig også i fjorårets Classic Tetris-VM. Der endte han på delt tredjeplass, bak «Sydnev» og vinneren «Fractal».

LES OGSÅ: Fullførte Super Mario Bros. på under 4 minutter og 55 sekunder »

Siste fra forsiden