Super Mario Bros. - verdensrekord

Ny verdensrekord i Super Mario Bros.

«Niftski» førstemann til å fullføre spillet på under 4.55.

Niftski

En speedrunner som går under navnet «Niftski» er offisielt verdens raskeste i Super Mario Bros. Torsdag satte amerikaneren rekord med tiden 4.54,948 og ble dermed førstemann til å bryte barrieren på 4 minutter og 55 sekunder.

«Niftski» har satt ny verdensrekord i Super Mario Bros. (Video: Niftski)

Jakten på første 4.54-tid har pågått siden «Kosmic» var den første til å gå under 4.56 helt tilbake i september 2018. Tidene har sakte, men sikkert gått nedover, men det skulle altså ta over to år før «Niftski» omsider oppnådde bragden.

I en uttalelse til Polygon forteller hovedpersonen at nøkkelen til den nye verdensrekorden var det såkalte «Flagpole glitch»-trikset på brettet 8-1. Ved å hoppe perfekt inn i flaggstangen på slutten av banen – slik at man slipper å se flagget gå ned – anslår «Niftski» at han sparte 0,35 sekunder sammenlignet med den gamle rekorden.

35 hundredeler er knapt nok tid til å blunke, men i speedrunning-verdenen er det et hav av tid. Spillere bruker haugevis med forsøk på å barbere bort hvert eneste tusendel, og mens de aller fleste forsøkene ender i skuffelse skjer det en sjelden gang at alt klaffer.

– Tusen takk til alle som har støttet meg på denne reisen. Dette var bare andre gang noensinne at jeg lå an til en sånn tid innen jeg kom til 8-4, så jeg er heldig som kan si at jeg fullførte. Dette er en tid jeg kan være stolt over for resten av livet, og jeg har ingen planer om å stoppe her, skriver «Niftski» på YouTube.

Så gjenstår det bare å se om den nye rekorden vil falle. For ordens skyld er det anslått at 4.54,032 er den raskeste tiden som er mulig å oppnå i Super Mario Bros.

Spiller kniver stadig vekk om hvem som er raskest.
I 2019 ble en 21-år gammel Doom-rekord slått »

Siste fra forsiden