Slik ser Super Mario Bros. ut i 380 000 bilder i sekundet

Se hvordan rørleggeren tegnes piksel for piksel på TV-skjermen.

Siden lanseringen av det opprinnelige Super Mario Bros. i 1985 har plattformspillet dukket opp på utallige TV-skjermer verden over. Synet av Mario som løper og hopper fra venstre mot høyre er et av de mest kjente i spillbransjen, men fortsatt finnes det sider ved den kortvokste rørleggeren vi ikke har sett.

Slik har du nok ikke sett Mario før.
The Slow Mo Guys

En YouTube-kanal ved navn The Slow Mo Guys – som er kjent for å gjøre opptak av forskjellige ting i meeeeeget sakte film – bestemte seg nylig for å ta en grundigere kikk på Super Mario Bros., og spesielt hvordan det gjengis på TV-en.

Tegnes piksel for piksel

Med et avansert høyhastighetskamera og Mario på en gammel CRT-skjerm viser gutta nøyaktig hvordan spillet tegnes, bilde for bilde, piksel for piksel. Allerede ved 1 600 bilder i sekundet kan man se måten bildene snekres sammen i sanntid, slik at det vi ser oppfattes som at Mario beveger seg på skjermen.

The Slow Mo Guys stopper imidlertid ikke der, og senker hastigheten helt ned i 380 000 bilder i sekundet. Det er selvfølgelig for sakte til å se hva Mario faktisk gjør i spillet, men som en liten bonus får vi se rørleggerens bart tegnet på skjermen på mindre enn ett 380 000-dels sekund.

Er du interessert i teknologien bak både gamle og moderne TV-er kan det være verdt å se resten av videoen også. The Slow Mo Guys viser blant annet hvordan hvert piksel er bygget opp, og hvordan de gjengir forskjellige farger for å skape et levende bilde på skjermen.

Nvidia pusler med nye skjermer for PC-spilling.
Selskapet viste nylig frem 65-tommers skjermer med 4K og G-Sync »

Siste fra forsiden