Super Mario Bros.

Denne Super Mario Bros.-kassetten ble nettopp solgt for vanvittige 860 000 kroner

Ny salgsekord.

Nintendo

Gamer.no har skrevet om kostbare, sjeldne spill tidligere, men nå har det dukket opp et særdeles eksotisk klenodium som trolig inntar tronen i denne kategorien.

Som blant andre Cnet rapporterer ble et spesielt eksemplar av Nintendo-klassikeren Super Mario Bros. til Nintendo Entertainment System nylig auksjonert bort for intet mindre enn 100 150 dollar – litt over 860 000 kroner.

Auksjonen ble avholdt av Heritage Auctions, som kunngjorde rekordsalget på sine egne hjemmesider.

Særegen boks-variant

Dette er den unike Super Mario Bros.-kassetten som nylig ble solgt for over 860 000 kroner.
Heritage Auctions

Det som gjorde dette spesifikke eksemplaret av Nintendo-klassikeren så uhorvelig verdifullt er at spillet kommer i en spesiell boks-variant som kun var tilgjengelig i New York og Los Angeles under en testlansering av spillet i 1985 og 1986.

Denne bestemte boksvarianten er forseglet med klisterlapp. Ifølge Heritage Auctions er dette det eneste kjente Super Mario Bros.-eksemplaret med klisterlapp-forsegling, noe som altså sender samleverdien til himmels.

I tillegg til dette er eksemplaret også i særdeles god stand. Nettsiden Wata Games, som spesialiserer seg på å vurdere spill-samleobjekter, ga boksen til spillet 9,4 poeng, som er tilnærmet perfekt, mens forseglingen holdt til toppkarakteren A++.

– Super Mario Bros. er ikke bare det mest gjenkjennelige spillet gjennom tidene; det reddet spillindustrien i 1985. Når det gjelder sjeldenhet, popularitet og relevans for samlere har dette spillet alt, sa Wata Games-sjefen Deniz Kahn i forbindelse med salget.

Les også: FEATURE: Dette spillet koster over 70 000 kroner »

Siste fra forsiden