Super Mario Bros: The Morton Jankel Cut

En 20 minutter lengre versjon av Super Mario-filmen er sluppet

Det restaurerte fanprosjektet har bortklipte scener som gir mer kontekst, eller bare er bisarre.

Super Mario Bros.
Buena Vista Pictures

De siste årene har Super Mario Bros. The Movie Archive jobbet med å restaurere en god del scener fra kult-kalkun-filmen som ikke fant veien inn i den ferdige versjonen. Scenen ble funnet på en VHS-kassett for et par år siden, og var i temmelig dårlig forfatning. Nå er prosjektet så å si ferdig, og klipper og restaurerer Garrett Gilchrist har produsert en versjon av filmen som er om lag 20 minutter lengre enn kinoversjonen som ble sluppet i 1993.

Nysgjerrige selvpinere kan se en nyklippet versjon av filmen – kalt Super Mario Bros: The Morton Jankel Cut – på The Internet Archive. Her innlemmes de tapte scenene i flyten, og gir faktisk av og til litt ny kontekst for noen av de bisarre øyeblikkene i filmen.

Mafia-krangel og nittitalls-rap

I de nye scenene finner vi ting som en krangel med et rivaliserende rørleggerfirma med mafia-koblinger, og en ganske grusom scene der King Koopa dreper en av sine trofaste tjenere ved å reversere evolusjon, slik at han blir til en slimklump. Kronen på verket er nok likevel en fiffig nittitalls-rap fra figurene Spike og Iggy.

I tillegg til å gi ut filmen har Gilchrist gitt ut en 35 minutter lang YouTube-video der han kommenterer prosessen med å lage den nye versjonen. Den ser du nedenfor.

Super Mario Bros.-filmen fra 1993 med Bob Hoskins og John Leguizamo i hovedrollene fikk totalslakt fra kritikere og publikum. Nå i dag er filmen mest en campy kuriosafilm som demonstrerer hvor langt vekk fra kildematerialet man kan ende opp når man prøver å lage en adapsjon av et videospill.

Siste fra forsiden