Super Mario Bros.
Super Mario Bros. (Foto: Buena Vista Pictures)

Super Mario Bros: The Morton Jankel Cut

En 20 minutter lengre versjon av Super Mario-filmen er sluppet

Det restaurerte fanprosjektet har bortklipte scener som gir mer kontekst, eller bare er bisarre.

De siste årene har Super Mario Bros. The Movie Archive jobbet med å restaurere en god del scener fra kult-kalkun-filmen som ikke fant veien inn i den ferdige versjonen. Scenen ble funnet på en VHS-kassett for et par år siden, og var i temmelig dårlig forfatning. Nå er prosjektet så å si ferdig, og klipper og restaurerer Garrett Gilchrist har produsert en versjon av filmen som er om lag 20 minutter lengre enn kinoversjonen som ble sluppet i 1993. 

Nysgjerrige selvpinere kan se en nyklippet versjon av filmen – kalt Super Mario Bros: The Morton Jankel Cut – på The Internet Archive. Her innlemmes de tapte scenene i flyten, og gir faktisk av og til litt ny kontekst for noen av de bisarre øyeblikkene i filmen. 

Mafia-krangel og nittitalls-rap

I de nye scenene finner vi ting som en krangel med et rivaliserende rørleggerfirma med mafia-koblinger, og en ganske grusom scene der King Koopa dreper en av sine trofaste tjenere ved å reversere evolusjon, slik at han blir til en slimklump. Kronen på verket er nok likevel en fiffig nittitalls-rap fra figurene Spike og Iggy.

I tillegg til å gi ut filmen har Gilchrist gitt ut en 35 minutter lang YouTube-video der han kommenterer prosessen med å lage den nye versjonen. Den ser du nedenfor.

Super Mario Bros.-filmen fra 1993 med Bob Hoskins og John Leguizamo i hovedrollene fikk totalslakt fra kritikere og publikum. Nå i dag er filmen mest en campy kuriosafilm som demonstrerer hvor langt vekk fra kildematerialet man kan ende opp når man prøver å lage en adapsjon av et videospill.  

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen