Doom - rekord

Her slår han en 20 år gammel Doom-rekord

Ble ansett som «umulig» å slå.

Skjermdump/YouTube

De såkalte «speedrunnerne», folk som spesialiserer seg på å runde spill på kortest mulig tid, setter stadig imponerende rekorder. Nå har en speedrunner klart mesterstykket å slå en Doom-rekord som er hele 21 år gammel, melder blant andre Kotaku.

Rekordslåeren, som går under Internett-navnet «4shockblast», kom seg nemlig nylig gjennom det første nivået i originalversjonen av Doom på bare åtte spillsekunder. Rekorden ble satt på vanskelighetsgraden Ultra Violence, og kan ses i videoen under.

Forrige rekord satt i 1998

Den forrige rekorden på ni sekunder ble satt av speedrunneren Panter helt tilbake i 1998. Det er verdt å merke seg at det dreier seg om den tiden som oppgis i selve spillet på slutten av hvert nivå, og disse tidene opererer ikke med desimaler.

Slår du denne rekorden?
Skjermdump/YouTube

Den reelle tiden er dermed annerledes, og i 4shockblast sitt tilfelle ligger denne på 8 sekunder og 97 hundredeler. Marginene er med andre ord svært små, og på dette nivået teller hvert eneste skjermbilde.

Som man kan se av rangeringen hos nettstedet Speedrun.com er det nå en rekke spillere som har klart ni sekunder, men altså kun én som har klart å høvle bort ytterligere ett sekund.

Speedrunning i Doom, som i andre spill, krever møysommelig analysearbeid og prøving og feiling, hvor målet er å finne den helt optimale ruten mens man unngår fiender på veien.

Les også: Her setter han ny verdensrekord i Super Mario 64 »

Siste fra forsiden