15 spill ved PS3-lansering?

SCEA-sjefen Kaz Hirai har fortalt at han forventer omtrent 15 lanseringsspill til PS3. Dessuten ser det ut til at konsollen vil støtte "hjemmebrygget" programvare.

Sjefen for Sony Computer Entertainment America, Kaz Hirai, har i et intervju med Bloomberg fortalt at han regner med det vil lanseres omtrent 15 spilltitler sammen med PlayStation 3 i november. Det er ikke klart hvilke spill vi kan forvente å se sammen med konsollen, og Sony har måttet tåle en del kritikk fra utviklere som ikke har fått utviklermaskinvare enda.

Samtidig har de fått støtte blant annet fra Activision, EA og Ubisoft, som er fornøyd med maskinvaren de har fått så langt, og som sier at selv om de ikke har fått de endelige versjonene av utviklermaskinvaren fra Sony enda, vet de nok om systemet til at utviklingen av PS3-spill er godt i gang. Ubisoft-sjefen Yves Guillemot fortalte Bloomberg at situasjonen er omtrent slik den var i fjor på denne tiden, med Xbox 360.

En spennende sak i forhold til utvikling på PS3 er at, i følge Izumi Kawanishi fra Sony Japan, vil konsollen støtte innhold skapt av individuelle brukere, takket være mulighet for bruk av Linux World på konsollen. Om du programmerer på egenhånd kan du imidlertid ikke se frem til særlig mye hjelp fra Sony, men hvis plattformen viser seg å være godt egnet for hobbyprogrammering vil det utvilsomt bli massevis av informasjon å finne på nettet.

Siste fra forsiden