1942 flyr igjen

Klassisk flyspill til en ny generasjon

Capcom gjenoppliver en av sine eldste suksesser, og inviterer til full stillehavskrig.

Capcom har gjennom årene vært ansvarlig for flere kjente og kjære actionserier. Mange kjenner dem kanskje best for nyere serier som Devil May Cry og Resident Evil, men eldre spillere husker kanskje arkadeklassikeren 1942.

1942 er et horisontalt skrollende skytespill i 2D fra midten av 80-tallet, og var en av Capcoms første store suksesser. Originalspillet har fått flere oppfølgere gjennom årene, men har med tiden blitt skjøvet til side til fordel for Capcoms yngre serier.

1942 tar av igjen.

Nå har Capcom kunngjort at serien skal gjenopplives med et nytt avsnitt på Xbox 360 og PlayStation 3. Spillet er en ny versjon av det opprinnelige 1942, og har fått tittelen 1942: Joint Strike.

1942-serien foregår i en parallell verden hvor andre verdenskrig ble utkjempet med langt mer avansert teknologi enn det som var tilfellet i vår verden. Som jagerflyess må du bekjempe japanske luftstyrker over stillehavet mens du prøver å score så mange poeng som mulig.

Selve spillkonseptet er enkelt og burde være velkjent for de fleste med kjennskap til litt eldre skytespill: Skyt deg gjennom horder av fiender og knus digre bosser som fyller halve skjermen.

Det er amerikanske Backbone Entertainment som har fått oppgaven med å utvikle Joint Strike og serien holder stø kurs med samme gamle setting og spillestil. Handlingen blir fortsatt sett ovenfra, men 2D-grafikken er byttet ut med 3D og lydsporet har blitt oppdatert med musikk av Norihiko Hibino. Hibino har tidligere jobbet med musikken i Metal Gear Solid.

Den største nyheten for serien er at du nå kan spille sammen med en kompis over nettet. 1942: Joint Strike kommer på Xbox Live Arcade og PlayStation Network i løpet av sommeren.

Siste fra forsiden