Wing Commander feirer jubileum

20 år siden originalen

Romklassikeren er 20 år, og kan nå lastes ned gratis.

Det er 20 år siden det klassiske romspillet Wing Commander dukket opp, og i den forbindelse har nettstedet WCNews (som selv har eksistert i tolv år) gravd opp mengder av informasjon om originalen og resten av serien.

Wing Commander-boksen (foto: Joachim Froholt/Gamer.no).

Det er imidlertid ikke alt. De har nemlig fått tillatelse fra Electronic Arts til å distribuere det første Wing Commander helt gratis på nettstedet sitt, slik at både unge og gamle gamere kan oppleve et av historiens viktigste spill.

Uheldigvis gjelder tillatelsen kun en eldre versjon som ble gitt ut med bladet PC Gamer, så om du ikke har en gammel PC å spille kan det tenkes du må jobbe litt for å få spillet til å kjøre.

Gode minner (bilde: WCNews).

Wing Commander er et tredimensjonalt romskytespill som omhandler menneskenes kamp mot de katteaktige kilrathiene. I det spillet starter går krigen rimelig dårlig, men kanskje du kan snu situasjonen?

Jeg skriver "kanskje", fordi Wing Commander inneholdt en dynamisk kampanje som endret karakter basert på dine prestasjoner, og det var slett ikke sikkert den endte med seier til menneskene. Faktisk kunne det gå ganske ille, men det betydde ikke "game over". I stedet fikk du oppleve en annen (og mye mer deprimerende) historie og helt andre oppdrag.

Dette var imidlertid ikke det eneste området hvor Wing Commander var forut for sin tid. Det kunne nemlig også skilte med heftige, animerte sekvenser og en utrolig stemning utenfor oppdragene, takket være dialoger med andre piloter (litt som vi får mellom oppdragene i StarCraft II) og glitrende briefing-sekvnenser.

Så hva venter du på? Hangarskipet Tiger's Claw har plass til en ny pilot, og menneskeheten trenger deg.

Siste fra forsiden