Tiller 1337 Esport i King of Nordic

3. divisjonslag skal kjempe i King of Nordic

Adrian «B3chmann» Bechmann og Tiller 1337 Esport ble overrasket over hvor bra det gikk i kvalifiseringen.

Valve/Privat/montasje Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Ny uke, nye muligheter i King of Nordic. 1. divisjonslaget Nordic Warthogs nådde ikke opp forrige uke, og ny kvalifisering ble spilt på søndag. Den kom 3. divisjonslaget Tiller 1337 Esport ut av.

Har laget som deltar lenger ned i Telenorligaen noe å stille opp med mot de andre lagene fra norden? Det vil vise seg på fredag.

– Jeg syntes det er fantastisk det de har gjort på Tiller Videregående

DISSE SPILLER FOR TILLER 1337 ESPORT

Vis mer

Adrian «B3chmann» Bechmann
Mats Eirik «Rospen» Person
Mads «Hafs» Hafsmo
Tony «Toni» Cao
Åke «Oakee» Sjursen Hauge

Adrian «B3chmann» Bechmann forteller om en noe overraskende lett kvalifisering.

– Vi er et lag der alle er individuelt utrolig flink, og noe som vi har fått inn samarbeidet så ser jeg for meg at vi kan bli fryktet i framtiden. Kvalifiseringen gikk ikke som forventet, vi trodde kampen mot Skam skulle bli jevnere.

I fredagens sluttspill ønsker laget å lære.

– Målet er selvfølgelig å vinne, men samtidig at vi lærer så mye som mulig uansett om vi taper eller vinner. Håper selvfølgelig på å vinne men trur det kan bli tøft mot svenskene og danskene, forteler Bechmann.

Privat

Laget spiller til daglig i Telenorligaens 3. divisjon etter nedrykk fra 2. divisjon i høst med annen lagoppstilling. Nå har de nytt lag, og Bechmann forteller litt om hver av spillerne.

– «Rospen» og «Oakee» er treffsikre og de som oftest tar førstekontakt litt over alt på kartene, men har ofte tendenser til å bli litt overivrig. «Hafs» og jeg er de som støtter «Rospen» og «Oakee», samtidig er vi andre mann inn i skuddvekslingene. «Toni» er solospilleren vår.

FACEIT annonserte nylig at de arrangerer den neste Counter-Strike-majoren. Bechmann har ikke tenkt så mye på det, men trekker kjapt frem favorittene til å vinne den.

– Har egentlig ikke så mye å si om det, er vel de beste topplagene som kjempe om tittelen. FaZe, SK, Cloud9 er favoritter, mens Gambit og Mousesports har sjanser også.

Les også
Riddle-spiller: – Ingenting vi gjorde fungerte

Bechmann går ikke på Tiller Videregående selv, men sier laget får bruke lokalene siden de tilhører Bitfix Gaming.

– Jeg syntes det er fantastisk det de har gjort på Tiller Videregående, et stort steg for den norske e-sport-fremtiden. Laget mitt går ikke på Tiller, så jeg vet ikke hva de tilbyr til elevene. Vi spiller for Bitfix, men er lånt ut til Tiller. Det betyr at vi får bruke Tiller til spilling, streaming og trening, avslutter Bechmann.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 23. februar.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden