GLL Nations Royale

32 spillere skal gi alt for Norge i en PUBG-turnering som lover å bli kaotisk

Onsdag braker det løs i Nations Royale.

PUBG Corp.

Oppdatering 28. februar: Det holdt ikke helt inn for Norge, som måtte se seg slått i andre runde av kvalifiseringen og er dermed ute av Nations Royale.

Laget med «Simsy» i spissen kom seg greit forbi Benelux i første runde, og så ut til å ha full kontroll etter en overlegen seier i åpningskampen mot Polen. Deretter sa det imidlertid stopp, og med to strake tap var eventyret over.

I en melding på Twitter rettet «Simsy» en takk til spillerne sine, og lovet samtidig å komme tilbake enda sterkere neste gang.

Opprinnelig sak følger.

Onsdag 27. februar er det duket for en Playunknown's Battlegrounds-turnering av et litt annet slag, der en rekke land skal kjempe mot hverandre. Akkurat landslag i PUBG er ingen ny ting i seg selv, men formatet blir fullstendig annerledes for de fleste.

I GLL Nations Royale stiller hvert land – eller landgruppering – med hele 32 spillere. Disse skal ut i strid samtidig mot 32 spillere fra et annet land, og gjengen på Team Norge er klare for å gjøre sitt for konge og fedreland.

– Det blir kaos

Erik «Simsy» Gravrok fra Besiktas tar jobben som kaptein for Norge.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Mannen som får i oppgave å gjete den norske saueflokken er Besiktas-spiller Erik «Simsy» Gravrok. «Simsy» har litt erfaring med 32 mot 32-formatet, og forventer en rotete, men underholdende opplevelse.

– Vi spilte 32 mot 32 i en showkamp under GLL-finalene, og det var kjempegøy. Så jeg håper det blir noe av det samme her. Ja, det blir kaos, men det er jo bare for moro, påpeker den norske kapteinen.

Når 64 spillere smeller inn i hverandre samtidig i PUBG, er det nærmest umulig å holde oversikt over hva som skjer – noe vi lærte fra GLL-finalene i fjor. For «Simsy» er det derfor vanskelig å spå utfallet av Norges første kvalifiseringskamp mot Baltikum klokken 18:00, men han har en slags strategi klar og håper på god drahjelp fra laget sitt.

– Har en idé om hvordan jeg skal organisere det, men det blir vel helt kaos regner jeg med. Vi har en del gode folk på Team Norge, men det kan gå begge veier. Vi må nesten spille for å finne det ut, ler Gravrok.

Uheldig med seeding

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds
Her er oppsettet for GLL Nations Royale.
Global Loot League

Med flust av gode spillere – som «Tomil», «C4LVINKL3IN» og «Dontzi» – må det sies (fullstendig upartisk, naturligvis) at Norge har vært litt uheldige med seedingen. Kampen mot Baltikum er nemlig den første av to runder i kvalifiseringen, mens en bunke andre lag fikk direktebillett til Europa-sluttspillet.

«Simsy» håper Norge kan ta med seg erfaring fra kvalifiseringen, og deretter vise resten av landene hvor skapet skal stå.

– Jeg føler at vi skulle blitt invitert til sluttspillet, men det her kan jo bli gøy. Jo mer vi får spilt, jo bedre, kanskje? funderer Gravrok.

Blir det seier mot Baltikum i kveld venter vinneren av Polen mot Benelux i runde to, som da spilles klokken 21:00. Fikser Norge også den biffen er gjengen klare for åttendedelsfinale mot Finland.

Kvalifiseringsrundene spilles med best av tre og enkeltutslag, så tap betyr med andre ord at man er ferdig. Samtlige kvalikk-kamper spilles 27. februar, mens sluttspillet for Europa-landene varer fra 6. til 31. mars. De beste fra vår del av verden blir deretter fløyet til Sverige, for å utfordre de beste fra Amerika og Oseania i en storfinale.

Du kan følge Norges kamper fra klokken 18:00 via «Simsy»s Twitch-kanal »

Siste fra forsiden