7 millioner PS3-konsoller i 2006?

Pioneer tror Sony vil selge mellom 4 og 7 millioner PlayStation 3-konsoller i år. Samtidig har Sony endelig lagt inn noen PS3-spill i utgivelseslistene deres.

Pioneer er en stor støttespiller for Blu-Ray-formatet som Sony vil bruke i PS3-konsollen sin, og i et intervju med nettstedet Digital Bits har en representant for selskapet sagt at han tror PS3 blir svært viktig for det nye formatets suksess. Da PS2 først ble lansert med mulighet for DVD-avspilling, var det mange som kjøpte konsollen rett og slett for å skaffe seg en billig DVD-spiller, og Andy Parsons fra Pioneer tror det samme vil være tilfelle med PS3 og Blu-Ray.

En av grunnene til dette er at hvis Sony klarer å selge det antallet PS3-konsoller Pioneer forventer, vil det skje en nærmest eksplosjonsartet vekst av spillere som har mulighet til (og ønske om) å kjøpe filmer i Blu-Ray-format. I følge Parsons, har Pioneer hørt (antakeligvis fra Sony selv) at mellom fire og syv millioner PS3-konsoller vil bli lagt ut for salg bare i år. Hvorvidt han har rett gjenstår selvfølgelig å se, og spørsmålet er fortsatt hvor disse konsollene legges ut for salg. For få dager siden uttalte et analytikerbyrå at de ikke forventet en europeisk lansering av konsollen før 2007.

En annen PS3-relatert nyhet er at Sony Japan for første gang har listet PS3-spill i lanseringslisten på nettstedet sitt. Noen har tolket denne listen som en bekreftelse på at de nevnte spillene blir lanseringsspill for konsollen, men det ser det for øyeblikket ikke ut til å være noen grunn til å tro. Ingen av spillene har nemlig fått utgivelsesdatoer enda. Listen over offisielt bekreftede PS3-spill er som følger:

Genji 2 (action)
Angel Rings (rollespill)
Monster Carnival (actionrollespill)
Everybody's Golf 5 (sport)
Gran Turismo Series (bilspill)
The Eye of Judgement (sjanger ikke annonsert)

Dette er selvfølgelig langt fra noen komplett liste over kommende PS3-spill (vi vet jo tross alt om en haug andre spill, både fra Sony selv og andre utviklere).

Siste fra forsiden