– Kunne vært dobbelt så stort

Hangar 4 yret av liv den fjerde dagen av HW-LAN. Vi har tatt en prat med både deltakere og arrangør for å sjekke stemningen.

Vi er allerede ferdig med den fjerde dagen av årets HW-LAN. Til nå har deltakerne fått oppleve et heftig Wrestling-show, helikopterturer, NM i mobiltasting, konserter, Guitar Hero-konkurranser og NM i overklokking. Lørdag og søndag vil fokuset ligge på de store spillkonkurransene.

Deltakere som Gamer.no har snakket med er positive til arrangementet sålangt.

Wrestling-showet ble en stor suksess fredag kveld.

– Akkurat nå er det bare ett stort LAN i året i Norge [The Gathering], og det er litt kjedelig å vente ett år hver gang, forteller Ole Rognan (20), som gjerne tar turen til HW-LAN neste gang.

Det er flere som deler Rognans positive syn på det første LAN-et som noen gang er arrangert av Hardware-nettverket:

– Arrangementet virker veldig godt tilrettelagt, og jeg tror det lett kunne vært dobbelt så stort. Inntrykket sålangt ligger langt over forventningene. Sceneshowet er veldig bra, og crewet virker profesjonelt, forteller Arne Goderstad (20), som har besøkt og arrangert flere LAN tidligere.

Mange syns det er langt å dra til Hamar og The Gathering for å delta på et stort datatreff. Det kan være en av årsakene til at mange av deltakerne på HW-LAN aldri har vært på et tilsvarende arrangement tidligere.

Men selv om deltakerne har opplevd HW-LAN som et flott datatreff sålangt, har det til tider hersket kaos bak kulissene. På et tidspunkt den andre dagen var mange i crewet veldig slitne, etter mye jobbing, lite søvn og lite mat. Her holdt arrangementsansvarlig Claes Halvorsen på å ta en sjefsavgjørelse som kunne satt en brå stopper for årets HW-LAN.

– Alle de ulike crewene har fungert veldig bra, men organiseringen har ikke vært godt nok gjennomtenkt. Vi mangler blant annet en person som kan ta seg av crewet, sørge for at de er mange nok på hver post, at de ikke sliter seg ut, at de får nok søvn, mat osv. Det er sikkerhetscrewet som sørger for at det er forsvarlig å være her. Når de ikke er våkne, eller blir slitt ut, så er det farlig.

Han forteller at det er visse grunnleggende oppgaver som må dekkes, som for eksempel brannvakt og sovevakt. Disse må innfris for at det i det hele tatt skal være lov å ha så mange folk i hangaren.

Finalen i Guitar Hero-konkurransen fredag ettermiddag

– Vi kom i en situasjon hvor jeg vurderte å stenge dørene, og si at vi ikke kan gjennomføre dette. Sikkerhet er en oppgave de fleste undervurderer. Jeg har fått en skikkelig wake-up-call på hvor viktig disse menneskene egentlig er. Det er de som sørger for at det er forsvarlig å være her. Når de ikke er våkne, eller blir slitt ut, så er det farlig, forteller Halvorsen.

Men nå, på den fjerde dagen, har de full kontroll.

– I går kom alle funksjoner på plass, så nå fungerer vi godt. Vi trengte tre dager på oss. Det er jo tross alt de tre første dagene noen gang, forteller Halvorsen, som legger til at han er utrolig fornøyd med engasjementet og ånden blant både deltakere og crew.

Intensjonen er å arrangere et nytt HW-LAN i 2007, og det er et stort engasjement i crewet til å gjøre nettopp det. Men Halvorsen påpeker at årets utgave av HW-LAN er et eksperiment.

– Tanken bak eksperimentet er å finne ut om vi skal gjøre det på akkurat denne måten. Foreløpig har vi gjort det ganske likt andre LAN, og det er ikke sikkert det er den riktige oppskriften, forteller Halvorsen.

I tiden etter HW-LAN vil arrangøren og crewet sette seg ned for å evaluere årets HW-LAN og se på hva som har fungert godt, og hva som ikke har fungert fullt så bra. I tillegg vil det bli utformet undersøkelser som deltakere kan svare på i ettertid.

Her er noen nye bilder fra de siste dagers hendelser:

Oversiktsbilde fredag kveld, under Wrestling-showet
"Bjørn er best. Og forresten, er Bjørn."
Mystiske Roy får gjennomgå.
I pausen var det tid for litt fysisk fostring blant deltakerne.
Vinneren, som holdt ut lengst i turn og push-ups, stakk av med et kabinett i premie.
Jevn strøm av sultne kunder i utegrillen.
MPX og Komplett konkurrerte om hvem som var best i forskjellige ting. Her leser markedssjef Lars Førisdal høyt fra Donald Duck & Co.
Så skulle de fortelle en vits. Her måtte Tom Roar Andersen, spillansvarlig i MPX, få hjelp fra en medarbeider som hadde skrevet opp en vits på laptopen.
Det var publikum som skulle stemme frem en vinner, så både MPX og Komplett forsøkte hele tiden å kjøpe seg stemmer ved å dele ut produkter og t-skjorter.
Avslutningsvis skulle de vise frem sine dansekunnskaper. Og forresten, MPX stakk av med seieren etter en meget jevn kamp.
Vinnere kåres i NM i overklokking. Mer om dette hos .
Rappegruppa UPC opptrådde lørdag kveld.
Trance-artisten Protostar gikk på scenen natt til søndag.
Mange benyttet anledningen til å røre på seg til dundrende trance-musikk. Andre fikk problemer med hørselen i andre enden av lokalet.

Siste fra forsiden