Altibox Eserien

– Å debutere i Eserien på den måten jeg gjorde er sinnsykt deilig

Mjøndalen gikk ubeseiret gjennom gruppe C og sikret seg sluttspillplass, og debutant Hans Christian Fostervoll herjet til tider med motstanderne.

Aleksander Klubben, Hans Christian Fostervoll (i midten) og Eirik Fure snakker sammen etter at uavgjort var et faktum.
Altibox Eserien
Slik endte gruppe C.
Eserien.no

Gruppe C var på papiret en gruppe der ekspertene forventet tre favoritter skulle kjempe om topp-plasseringene. To av dem skuffet enormt, mens et fjerde lag meldte seg på når Sandnes Ulf åpnet dagen med et brak. Mjøndalen tok en overraskende gruppeseier foran nettopp Sandnes Ulf, mens fjorårsvinner Vålerenga snublet, men tok tredjeplassen på målforskjell foran Strømsgodset.

Med gruppeseieren til Mjøndalen betyr det altså at de tar følge med Brann og Kristiansund direkte til sluttspillet. Sandnes Ulf og Vålerenga må belage seg på den lange veien til sluttspill når de skal opp i play-off med Jerv, Stabæk, Raufoss og Lillestrøm.

LES OGSÅ: Amalie Snøløs blir programleder for Eserien

– Vi kommer til å slå hardt tilbake

Strømsgodset hadde store forhåpninger om sluttspill i Bergen, men fikk en verst tenkelig start på gruppen da Sandnes Ulf banket dem 3-0 i første kamp. Godsets Jørgen Haugeland innrømmer at det utgangspunktet gjorde det vanskelig for dem.

– Vi visste Sandnes Ulf var gode, men jeg føler jeg er uheldig som ikke får noen mål i den kampen. Det gjorde at man kom i en dårlig posisjon og man ikke fikk det momentumet man hadde håpet på.

Jørgen Haugeland.
Altibox Eserien

Det var til slutt bare målforskjell som skilte Strømsgodset og Vålerenga - selv om drammenserne slo Oslo-gutta i siste kamp - noe Haugeland mener svir ekstra.

– Det er selvfølgelig veldig kjipt å ryke på målforskjell, vi har en generell svak dag, men slår fortsatt Vålerenga og vi fikk vise at vi har et veldig høyt toppnivå, sier Haugeland.

Før han avslutter:

– Det er utrolig skuffende å ikke nå sluttspill. Vi vet at vi kan være helt i toppen i Norge og føler at vi har veldig stang ut idag, samtidig som vi ikke klarer å prestere på det nivået vi vil. Vi kommer til å slå hardt tilbake!

LES OGSÅ: – Jeg føler meg bedre rustet til denne sesongen

– Vi beviser nok en gang at de tar feil

Les også
Anmeldelse: FIFA 20

Sandnes Ulf fulgte opp overraskelsen fra forrige sesong med en kanonsterk andreplass nå i gruppe C. De har egentlig aldri vært særlig nevnt av eksperter som noen outsider, men tar seg nok en gang videre. Aleksander Klubben hadde dette å si om akkurat det:

– Det føles veldig deilig å ta seg videre til play-off. Det betyr ingenting om hva eksperter eller andre måtte mene. Vi har tro på oss selv. Vi beviser nok en gang at de tar feil.

Aleksander Klubben, Sandnes Ulf
Kristian Fjeld/Gamer.no

De fleste hadde nok på forhånd forventet at Strømsgodset skulle åpne med en oppskriftsmessig seier mot Sandnes Ulf i første kampen, men de fikk heller bank av Klubben og lagkamerat Mathias Tollefsen.

– Jeg er veldig fornøyd med seiere og hvordan vi spilte. Spesielt fornøyd med at vi holdt nullen mot et så angripende lag. Mathias spilte en kjempekamp som gjorde at jeg fikk en fordel mot Bakken med 1-0 sammenlagt, forklarte Ulf-spilleren.

Andreplassen i gruppen betyr at Sandnes Ulf skal opp mot en gruppetreer i play-off. Klubben mener at han og lagkamerat Tollefsen ikke bryr seg om hvem de møter.

– Det er samme hvem vi møter, vi skal ta en kamp om gangen og komme så langt som mulig. Vi gleder oss.

LES OGSÅ: – Jeg har alltid hatt vært god på å prestere under press

– Vi hadde ikke sett for oss at denne skulle komme på forhånd

Vålerenga var forventet å leke seg til førsteplassen i gruppe C, men endte i stedet opp med å sikre seg tredjeplass på målforskjell. Nybakt NM-vinner Magnus Myhrhaug Kristiansen innrømmer at det var overraskende.

Magnus Myhrhaug Kristiansen.
Gfinity

– Det var nok litt overraskende for både Arkan og jeg. Vi hadde ikke sett for oss at denne skulle komme på forhånd.

Guttene i Vålerenga har hatt en svært hektisk periode i det siste med NM og landslagsspill på kalenderen. Myhrhaug Kristiansen tror det kan ha vært en faktor for den skuffende tredjeplassen.

– For min del så tror jeg at NM og landslag hadde masse med formen i dag å gjøre. Jeg spilte ikke i nærheten av mitt toppnivå, og vi er heldige som fortsatt er med, forklarte han.

En tredjeplass i gruppen betyr at Vålerenga møter en gruppetoer i play-off om sluttspill. I play-off er Jerv en mulig motstander, et Jerv som slo Vålerenga i seedingturneringen på SpillExpo tidligere i November. NM-Vinneren mener at de bare må leve med en tøffere vei til et nytt trofé.

– Vi må bare tåle det. Tror nok de er mer bekymra for å møte oss enn vi er for å møte dem. Selv om vi ikke ville komme inn i denne situasjonen, så må vi bare gjøre det beste ut av det, og spiller 110% bedre neste gang. Vinner vi Eserien i år også så er det ingen som tenker på den tunge veien vår til tittelen, bare at vi vant den, avsluttet han.

LES OGSÅ: – Høyden er kanskje prinsen fra Bergen, men vi har kongen

– Det er alltid deilig å slå Godset

Etter en overraskende gruppeseier forrige sesong, tenkte nok mange at Mjøndalen skulle ta tredjeplassen i gruppe C. Bruntrøyene ville derimot ikke være noe dårligere enn forrige sesong, og tok gruppeseier også denne sesongen. Hans Christian Fostervoll har vært i Mjøndalen drakta i seks måneder, men har ikke fått vist seg fram før nå. Han forklarte debuten slik:

Hans Christian Fostervoll (til venstre) og Martin Landstad Pedersen.
Altibox Eserien

– Jeg har gledet meg til denne dagen. Vi hadde en forferdelig seedingturnering på SpillExpo og ble trukket i samme gruppe som Vålerenga og Strømsgodset. De er jo på papiret favoritter til å ta seg videre ganske lett fra gruppespillet. Men jeg brukte det til noe positivt. Det fjernet press fra Martin og jeg, og vi bare kjørte på med vårt spill. Å debutere i Eserien på den måten jeg gjorde er bare sinnsykt deilig.

En utnyttbar frispark-mekanikk som har florert rundt i FIFA-samfunnet de siste dagene, var det som, helt på tampen, avgjorde bruntrøyenes kamp mot Vålerenga. Hans Christian Fostervoll sto for målet, og mente det var på sin plass at han også prøvde, etter at Arkan Resul hadde prøvd tidligere i kampen.

– Det målet der, ja. Man må ikke glemme at Arkan prøvde på akkurat det samme tidligere i kampen. Jeg var alene gjennom og kom 1 mot 1 med keeper der Arkan taklet meg stygt bakfra i en 100% sjanse. Var målet bra? Nei. Har jeg dårlig samvittighet? Nei. Hadde Arkan gjort det samme? Ja.

Elvederbyet mellom Mjøndalen og Strømgodset er et skikkelig rival-oppgjør i vanlig fotball, og FIFA-spillerne har også prøvd å skape litt temperatur. Hans Christian Fostervoll var fornøyd med seier mot Godset og Andreas Bakken.

– Jeg har to av to seiere mot Bakken nå. Det er alltid deilig å slå godset. De er gode spillere og nivået er høyt. Bakken er ikke på landslaget uten grunn.

Siste fra forsiden