Celestial møter Air - League of Legends

– Å legge skjebnen vår i Bitfix-kampen vil være som å vedde på en hest uten bein

Både Celestial og Air kan sikre seg den siste sluttspillplassen med seier i rundens hovedkamp i League of Legends.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Det er klart for siste runde i det ordinære seriespillet i Telenorligaen, og hovedkampen mellom Celestial og Air byr på en direkte avgjørelse om hvem som tar den siste sluttspillplassen. Vinner Celestial oppgjøret, stikker de av med plassen uavhengig av andre resultat. Air på sin side er avhengig av å vinne, samtidig som at Bitfix ikke må vinne sin kamp mot Vanir. Om Bitfix og Air vinner, blir det tie-breaker.

LES OGSÅ: Slik tror vi høstsesongen i League of Legends utarter seg

Sebastian «Boffen» Gsell i Celestial forteller at de ønsker å gå for seieren, uavhengig av hva som skjer i andre oppgjør.

– Vi må absolutt gå for en seier. Å legge skjebnen vår i Bitfix-kampen vil være som å vedde på en hest uten bein. Vi har forberedt oss godt inn mot heltevalget og lagt en plan for hvordan vi skal spille mot Air på søndag.

Sesongen har blitt mindre kompetitiv

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL

Vis mer

Håkon «Flaker» Solberg (Top)
Einvind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Gsell forklarer også at denne kampen kan være lønn for strevet etter en lang sesong.

– Vi har ikke blitt sett på som det sterkeste laget denne sesongen, og har slitt en god del i starten. Vi har plukket oss opp igjen og ser gode muligheter for å nå sluttspill nå som det bare er Air som står mellom oss og sluttspillet. En seier denne helgen her er viktig for oss, slik at vi kan få noe igjen for all tiden vi har puttet inn i å forbedre oss gjennom høsten, sier Gsell.

Han tror også Air vil komme godt forberedt til kampen. Han unngår dog å svare på spørsmålet om straffen Air fikk tidligere i sesongen.

– Jeg tror de også har forberedt seg godt, samt så virker de sterke som et lag, så det burde bli en bra kamp.

Gsell forteller også at han tror sluttspillet vil gå greit, men det avhenger litt av hvem de møter. To lag har trukket seg fra seriespillet denne sesongen. Det synes ikke Gsell noe om.

– Dårlige greier, gjør det mindre kompetitivt. Jeg tror ikke det har noe med populariteten til League of Legends i Norge å gjøre, men heller at det går på spillere og ledelse. Det er mange som har lyst til å spille i 1. divisjons League of Legends i Telenorligaen, avslutter Gsell.

– Denne kampen definerer hele sesongen

DISSE SPILLER FOR AIR

Vis mer

Roshan «I am Kess» Visser (Top)
Henrik «Waldan Holmes» Bratli (Jungle)
Martin «Reodor Felgen»Heistad (Mid)
André «Skohylle» Kvalberg Aspegren(ADC)
Emil «Air Noman» Munk (Support)

Les også
Landslaget i Hearthstone er klart

Martin «Reodor Felgen» Heistad i Air forteller at de forventer seier mot Celestial.

– Vi går for en 2-0-seier. Før kampen på søndag har vi trent litt. På grunn av skole og andre ting har vi ikke fått trent så mange ganger som vi planla. Men vi forventer fremdeles 2-0, sier Heistad.

Heistad sier at denne kampen definerer om sesongen er en suksess eller fiasko for Air sin del.

Martin «Reodor Felgen» Heistad sier laget fikk en motivasjonsknekk av poengstraffen.
Privat

– Målet vårt for denne sesongen er topp fire så om vi ikke vinner kampen, så ser alle på laget på denne sesongen som en fiasko. Denne kampen definerer hele sesongen. Vi har fått 1-1 mot alle topplagene, utenom Nordavind hvor vi kastet bort den ene matchen unødvendig.

Tidligere i sesongen fikk Air to poengs straff for å melde inn laget før kamp for sent. Heistad sier dette var en liten knekk for laget.

– Etter at vi fikk straffen ble alle på laget ganske demotiverte. Men regler er jo regler. Celestial klarte å ta et poeng mot Bitfix forrige helg og vi knuste Riddle i første omgang siden de nettopp hadde stått opp. Så om vi bare gjør vår greie på søndag så burde ikke sluttspill være noe problem, sier han før han snakker om et eventuelt sluttspill.

– Hvis vi kommer til sluttspillet er forventningene våre å komme på førsteplass. Siden vi har vist at vi kan slå alle lagene. Vi har bare en dårlig tendens til å miste andre runde. Det får vi se om vi har sluttet med i morgen eller ikke.

Også Heistad sier at han synes det er veldig synd at to lag har trukket seg.

– Jeg syntes det er veldig synd. For vår del fikk vi ihvertfall muligheten til å spille mot begge lagene, men det var mot oss Valhalla ikke klarte å stille og ble trukket. Ser frem mot neste sesong og satser på at det samme ikke skjer igjen.

SLIK SPILLES SISTE RUNDE I TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl. 18:00: Riddle - Fact
Kl. 18:00: Celestial - Air
Kl. 18:00: Bitfix - Vanir

Alle kampene spilles søndag 28. oktober.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Heistad mener at det kan ha noe med spillets popularitet i Norge.

– Det har nok noe å si, men de fleste jeg kjenner som ikke allerede er en del av norsk e-sport syns det bare er en vits dessverre. Innad i det norske e-sport-miljøet tror jeg folk synes det er kjedelig. Personlig syntes jeg det er kjipt for da blir det færre matcher, ettersom å spille matcher på søndager er veldig morsomt, avslutter Heistad.

Tabellen før siste runde.
Gamer.no

Siste fra forsiden